Vinko Pilić je rođen 13. siječnja 1964. godine u Čepku nedaleko od Kotor Varoša u Bosni i Hercegovini. Osnovnu školu je pohađao u Trenkovu kod Požege. Srednju poljoprivrednu školu, odsjeka Voćarstvo – vinogradarstvo – vinarstvo, pohađao je u Požegi. 1983. godine je upisao Fakultet poljoprivrednih znanosti u Zagrebu. 7. srpnja 1985. na Seminaru za evangelizaciju Crkve koju je vodio fra Zvjezdan Linić iskusio je poziv za svećeništvo. Te godine je upisao Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. 1991. godine je diplomirao te je 23. lipnja iste godine zaređen za svećenika Zagrebačke nadbiskupije od kardinala Franje Kuharića. Bio je župni vikar u Požegi, Kravarskom i Daruvaru.

1995. godine je imenovan upraviteljem župe Oborovo kod Dugog Sela. Te godine je počeo održavati seminare za duhovnu obnovu. Godinama je vodio seminare širom Hrvatske. Većina tih seminara je snimljena. Video uradci s tih seminara su poslani diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine i u inozemstvu. U jesen 1998. godine je imenovan upraviteljem župa Gušće i Kratečko. Od 2000. godine je u mirovini. Smješten je u Svećeničkom domu sv. Josipa na Kaptolu 7 u Zagrebu.

Godinama prima mnoge ljude s različitim problemima na razgovore, a nekima od njih je i duhovnik. Objavljivao je svoje pisane propovijedi na katoličkom internetskom portalu „Putevi milosti“ kroz više mjeseci. Na spomenutom portalu su video klipovi s više njegovih propovijedi u kojima tumači pojedine biblijske perikope.

PODIJELI