Obavijesti

BLAGOSLOV OBITELJI: Završili smo s pohodom vašim obiteljima, zajedničkom molitvom i druženjem. Ukoliko netko nije bio u svojim domovima za vrijeme obilaska već dosada prijeđenih ulica neka se javi u župni ured ili župniku pa ćemo dogovoriti termin za susret i molitvu. Na našoj filijali pohodi obiteljima traju do 7. siječnja.


NEDJELJA (5. siječnja): Večernja Sveta Misa počinje s blagoslovom vode u hodniku kako to redovito imamo na uočnicu Bogojavljenja (Tri kralja), što zamjenjuje pokajnički čin na početku sv. Mise. Blagoslovljena će voda ostati na mjestu blagoslova, u hodniku, do nedjelje 12. siječnja. Nakon isteka toga vremena, u ponedjeljak 13. siječnja, blagoslovljena će voda opet biti na stalnom mjestu u hodniku – pored sakristijskih


PONEDJELJAK (6. siječnja) – BOGOJAVLJANJE – TRI KRALJA: Svete Mise su u 7.30; 9.00; 10.30 i 18.30 sati. Tamjan će biti blagoslovljen na završetku prve sv. Mise, u 7.30 sati, a zlatnina prema potrebi nakon svake sv. Mise. Poslije večernje Svete Mise biti će tradicionalni Božićni nastup FIS Remete. NA ČRETU Sveta Misa je u 11 sati.


Ukoliko još niste nabavili kalendare remetskog svetišta za 2020. godinu svakako nabavite. Kupnjom pomažete obnovu svetišta. U kalendaru se nalaze motivi iz naše crkve, te može biti lijepa uspomena i poklon. Posjetite i suvenirnicu i nabavite nešto od asortimana kao uspomenu ili kao poklon.


HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJI I JORDAN (20. – 30. ožujka 2020.): Specifičnost ovog hodočašća je da će se vidjeti mnoga mjesta u Svetoj Zemlji koje se inače redovito ne posjećuju. Sam raspored odvijanja imate na oglasnoj ploči ili na web stranici župe.


Neka vam je blagoslovljen i radostan slijedeći tjedan !


Raspored redovitih Svetih Misa, krštenja i ženidbe

SVETE MISE: PONEDJELJAK – PETAK

  • 7:00 sati
  • 18:30 sati

SVETE MISE: SUBOTA

  • 7:00 sati
  • 11:00 sati Misa za hodočasnike
  • 18:30 sati

SVETE MISE: NEDJELJA

  • 7:30 sati
  • 9:00 sati Misa za obitelji
  • 10:30 sati Župna Misa
  • 12:00 sati Misa za mlade
  • 18:30 sati

KRŠTENJA I ŽENIDBE U NAŠOJ ŽUPI

Sakramenat krštenja u našoj crkvi slavi se redovito SUBOTOM i NEDJELJOM.
– SUBOTOM u 12.15 sati, poslije subotnje Mise za hodočasnike.
– NEDJELJOM s Misom u 10.30 sati
mogućnost je svake prve nedjelje u mjesecu ako roditelji imaju uvjete (oboje su krizmani i imaju crkveni brak). Ako se opredijele za krštenje nedjeljom (koje je redovito s Misom), i roditelji i kumovi trebaju se pripremiti za Pričest na toj Misi sakramentom Pomirenja – ispovijedi.
Vjenčanje se u našoj crkvi redovito slavi subotom u dogovorenom terminu, a poznato je da vjenčanja nema u Korizmenom vremenu.
Subotom nema vjenčanja u crkvi u vremenu od 17.45 do 19.00 sati zbog molitvenog programa i Mise u crkvi.
Zbog potrebe utvrđivanja i ‘osiguranja’ termina vjenčanja, vjenčanje je potrebno najaviti u župnom uredu barem šest mjeseci ranije.