Ostavite mjesta Bogu

30

… kad se svidjelo Bogu … (Galaćanima 1:15)

Kao sluge Božji, moramo naučiti napraviti mjesta za Njega tj. dati mu njegov  prostor „da diše”. Mi planiramo, smišljamo i predviđamo kako će se zbiti ovo ili ono, no pri tome zaboravljamo ostaviti mjesta za Boga da On dođe kad i kako On to odluči. Bi li nas iznenadilo kada bi Bog došao na naš sastanak ili se pridružio našem propovijedanju na način na koji nikada nismo očekivali da bi On to učinio? Ne očekujte da Bog dođe na neki određeni način, već tražite Njega. Način na koji Mu stvaramo Njegov prostor je kad Ga očekujemo da dođe, ali ne na neki određeni način. Bez obzira na to koliko dobro poznajemo Boga, velika lekcija koju trebamo naučiti jest da On može upasti bilo kada. Skloni smo previdjeti ovaj element iznenađenja, no Bog nikada ne djeluje na neki drugi način.  Iznenada, Bog ulazi u naš život “… kad se to svidjelo Bogu. …”

Održavajte svoj život u neprestanom u kontaktu s Bogom, tako da se Njegova iznenađujuća snaga može probiti u bilo kojem trenutku. Živite u stalnom stanju očekivanja i ostavite prostora Bogu da dođe kako i kada On odluči.

– Oswald Chambers – vojni kapelan Britanske vojske

Jesam li u stanju očekivati Boga u svom životu, a da pri tome nemam očekivanja glede kada i kako?

Jesam li se spreman odreći se svojih očekivanja i dopustiti Bogu da me iznenadi izborom svog pojavljivanja u mojem životu?

PODIJELI