Provjera vjernosti

432

Znamo kako Bog čini da sve pridonosi dobru onih koji njega vole … (Rimljanima 8:28)

Samo odana osoba istinski vjeruje, da Bog suvereno vlada okolnosti njenog života. Okolnosti svog života uglavnom uzimamo zdravo za gotovo i govorimo kako ih Bog kontrolira, no zapravo ne vjerujemo u to. Ponašamo se, kao da stvari koje se događaju u potpunosti kontroliraju ljudi. Biti vjeran u svim okolnostima znači imati samo jednu odanost ili cilj svoje vjere – Gospodina Isusa Krista. Bog može prouzročiti da se naše okolnosti iznenada raspadnu,  što će nam pomoći da spoznamo vlastitu nevjeru u odnosu na njega, obzirom da nismo prepoznali kako je On odredio nastanak te situacije. Zapravo, ni u jednom trenutku nismo vidjeli što je On pokušavao postići, a taj se događaj više nikada neće ponoviti u našem životu. Upravo tu se provjerava naša vjernosti. Kad bismo samo naučili štovati Boga čak i u teškim okolnostima, On bi  ih vrlo brzo promijenio nabolje ako tako odluči.

Biti vjeran Isusu Kristu najteža je stvar koju danas pokušavamo učiniti. Bit ćemo vjerni svom poslu, služenju drugima ili bilo čemu drugom; samo nemojte tražiti od nas da budemo vjerni Isusu Kristu. Mnogi kršćani postaju vrlo nervozni kada govorimo o vjernosti Isusu. Naš je Gospod grublje svrgnut sa svog prijestolja od strane kršćanskih djelatnika nego od svijeta. Prema Bogu se odnosimo kao da je stroj načinjen samo kako bi nas blagoslivljao, a Isusa smatramo samo još jednim suradnikom.

Cilj vjernosti nije obavljati posao za Boga, već da on bude u mogućnosti vršiti svoje djelo kroz nas. Bog nas poziva u svoju službu i na nas stavlja ogromne odgovornosti. Ne očekuje prigovaranje s naše strane i ne nudi objašnjenje sa svoje strane. Bog nas želi upotrijebiti kao što je upotrijebio vlastitog Sina.

Oswald Chambers, kapelan britanske vojske

Smatram li prevaziđenim fanatizmom staviti vjernost Isusu prije svakoga i svega ostaloga u suvremenom životu?

Je li moguće biti spreman bez prigovaranja i sumnje prihvatiti sve okolnosti?

Jesam li spreman prihvatiti odgovornost da me Bog upotrebi kako on hoće i to bez objašnjenja?

PODIJELI