Gledam li u Boga?

43

Pogledajte u mene i spasite se… —Izaija 45:22

Očekujemo li da nam Bog dođe sa svojim blagoslovima i spasi nas? On kaže: „Pogledajte u mene i spasite se …” Najveća duhovna poteškoća je usredotočiti se na Boga, a Njegovi blagoslovi su ti koji to čine toliko teškim. Nevolje nas gotovo uvijek natjeraju da se okrenemo Bogu, no Njegovi blagoslovi imaju sklonost skrenuti našu pozornost nekamo drugdje. Osnovna lekcija Propovijedi na gori je suziti sve svoje interese, sve dok vaš um, srce i tijelo ne budu usredotočeni na Isusa Krista. “Pogledajte me …”

Mnogi od nas imaju jasnu predodžbu onoga što bi kršćanin trebao biti, no promatranje te slike u životima drugih kršćana postaje zaprekom vlastitom fokusu na Boga. Ovo nije spasenje, to nije dovoljno jednostavno. No, u biti On kaže: “Gledajte u mene i spašeni ste”, a ne “Bit ćete spašeni jednog lijepog dana.” Ono što tražimo, pronaći ćemo tek ukoliko se usredotočimo na Njega. Naša pažnja bježi od Boga i mi postajemo razdražljivi, dok nam On uporno ponavlja: “Pogledajte u mene i spasite se …” Sve naše poteškoće, naše kušnje i brige za sutra nestaju u trenutku kad pogledamo u Boga.

Probudi se i pogledaj u Boga. Svoju nadu gradi na Njemu. Bez obzira na to što se čini kako te mnoštvo stvari pritišće, budi odlučan odgurnuti ih u stranu i pogledati Ga. “Pogledaj me …” Onog trenutka kad pogledaš, spasenje je tvoje.

– Oswald Chambers – Kapelan britanske vojske

 

Je li mi promatranje tuđih života smetnja gledati u Boga?

Stoje li blagoslovi između Boga i mene?

Učim li koristiti nevolje koje me tjeraju k Bogu?

Jesam li u stanju prihvatiti da je to toliko jednostavno, da nema ničeg drugog?

PODIJELI