ŠAPTAČICA BOŽJA, nadahnuta Duhom Svetim

RAZMATRANJE KRUNICE RASTIMO U GOSPODINU

Vjeru polažem u svete ruke ozdraviteljske, ruke koje samu ljubav donose. OČE NAŠ duša mi u uho Jahvino šapuće i On me čuje, milost životu mom putem svoga sina Isusa Krista dariva. Zdravo Marijo kličem, hvala majko za dar najlipši, za Spasitelja koji nam grijehe svima otkupi. Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetome što umim pjevati i moliti kad plače mi se od nepravde.

Raspjevavam krunicu srca i duše, ove emocije, ove kapljice suza što mi padaju na srce kao molitvene perlice biserne.

RADOSNA KRUNICA, razmatranje

Radosna mi krunica dušu obasjava, ZDRAVO MARIJO poklanjam onoj koja me upućuje kao svoju kćer kud mi je, hodim dušom u Nebo jedinom Otkupitelju , Spasitelju, vratima Raja, ISUS KRISTU, da prođem kroz onu pravječnost blaženog trenutka sa njim. Da vidim osjećajem vijest o začeću Djevice Marije, da vidim sreću i njeno radovanje kada Duh Sveti nad njezino blaženo tijelo sleti i anđeo Gabriel lipu vijest joj najavi! Osjetim taj let krila i kako se je sreća u majčino srce slila. Blagoslovljena majko uvijek budi, moja te duša ljubi! Krećem sa tobom u pohode Elizabeti, nema kraja ushićenju i sreći, kako ti samo sreću osjetim u ovim suzicama svetoga ganuća. Prijateljica te tvoja grli, blagoslivlja ljubi, vidim vas tu u duši poleglo mi sve tvoje najmilije. Blagoslivljam ti djetešce malo, koje ti utrobu krasi. Blagoslivljam ti malog Isusa ovim svojim osmijesima i molitvama. I rođenje Bogočovjeka vidim, ja se toj Betlehemskoj zvijezdi divim, ona je put moj, svijetlo na kraju tunela. Iz zemaljskog u rajsko ja rado se vinem. O majko u hram idem sa tobom i tvojim zaručnikom Josipom, promatram dijete Jahvino ljubljeno, kako mi se smiješi, govori pogledom grijehe ti odriješi, ljubavlju te darovah zauvijek. U hramu si ga prikazala u hramu si ga našla, sudbina nebeska tebe je blagoslovila, ona volja Oca nebeskoga. Blagoslovljen je plod utrobe tvoje, svi se anđeli sveti za vas mole i ja obična smrtnica, grešnica Gospe moja. Znaš da sam htjela odgojiteljica biti, kraj dječice život provoditi, nije se ne ova moja potreba mogla u ostvarenje pretvoriti, ali sam čuvala u srcu uvijek malog Isusa. Pjesme mu pjevala, uspavankama ga branila, blagoslivljala, ti sve znaš. Oduvijek si sa mnom bila, kada slomili su moja duhovna krila. Grlio me tvoj sveti plašt, prekrivao zvijezdama ljubavi, vjere i ufanja, nikada te ne zaboravljam, znaš da bi radije da mene zaborave svi, pa i sreća, jer važniji mi ovaj moj križ koji umi i tugom i plakanjem ljubiti svete odaje. Tvoje brižne ruke i oči koje bdiju nad životom mojim kad do kosti me zaboli.

Slava Ocu…

SVJETLA KRUNICA, razmatranje

Idem majko na rijeku Jordan da uronim ovo tijelo bolno, onemoćalo od suda, idem sa sinom tvojim ljubljenim da uronim u milost nebesku, da se patnje oslobodim, da poletim iz bolesti u zdravlje. Krist me grli, Krist mi rane ljubi,  srce Presveto me sačuvalo. I na svadbu u Kani sa njim sam pošla, sreća mi je u srcu pošla, plesali smo ja i Gospod moj, bio je to valcer nebeske sudbine. Naučio me nove korake blagoslovljene i nasmijao me, snagu Duha Svetoga u moje srce poslao je, ispunio me ufanjem, ljubavlju neizustivom i pjesme mi je dao, na obraćenje sviju pozvao. I vidjeh ga na Gori kako se preobrazio sav u slavi svojoj milosnoj, očima plavetnim moje je boli smirivao, rekao da živ je, da je vječan i da ne odlazi u srcu mi ostaje kucati. Darovatelj je ostao, samog sebe nam daruje u otajstvu Euharistije. Kako je divan Spasitelj moj, ljubav Jahvina plemenita, Krist kralj moga srca. Majko hvala ti za sve, svjetlošću Rajskom obasjaj nam dane klonule. Amen!

Slava Ocu…

ŽALOSNA KRUNICA, razmatranje

Abba Oče, uplakana stojim, sa majkom u zagrljaju čudo molim. Gledam na tebe požrtvovna ljubavi, kralju moj jedini. Osjećam tvoj znoj kako mi kapka niz čelo, sve ono što je rumeno od muke mi je postalo bijelo, nagriza mi kosti sol, izvire iz srca moga bol, suosjećam sa tobom Kriste, o kad bi ti bar mogla dati vode čiste, kad bi bar mogla ka tvojim milostivim usnama doći, da ih ožednjele darujem, a samo mogu plakanjem tebi pomoći, samo molitvom. Bičuju te zbog grijeha ljudskih, tako me strah upitati Gospode jesam ti rane skrivila, jer nebi tu bol preživjela. Ja ti želim biti Veronika, ja ti želim biti utjeha. Znaš to po ovim mojim suzama, po mojim šapatima za Nebo, za sveto, o OPROSTI MI Gospode za sve riječi neuke, za sol na rane ti užegle, oprosti kad posustanem na križnom putu svome, reci da jadam se zbog tvog, jer zbog tebe je moj nagrađen osmijehom. Daj mi tu krunu svoju, trnjem mi glavu ukrasi, Kriste moj neka rane mene, neka me ubiju, ti se spasi, ljubav ne smije ginuti. Žrtvuj me, neka ostane vječan slap tvoje ljubavi. Oslobodi se križa, gle kako ti radosna na žrtveno prijestolje hodim, jer te VOLIM. Ja bi Spasitelja mog spasila, ja bi da mogu od Oca milost isprosila, ali moralo je tako biti u toj ranjenoj ti prošlosti, o moja bliskosti, zna Otac ljubljeni da samo ČISTA BEZGREŠNA LJUBAV SPAŠAVA, a to si ISUSE KRISTE samo TI. Neka te moja duša utješi pridržavajući križ, bol je ova za tebe, i to što mi sude briga me, meni je važnije što ti misliš o mom životu i što ti želiš za mene. Gledam svoju ljubav najveću, gledam ti u oči kako gasnu, kako u Nebo putuju i odnose sa sobom moje grijehe, moju bol, razapeo si sve tuge , patnje nemire. Kako ti zahvalit moj Isuse, osim ovim plakanjem… Neka te suze moje blagoslove, u bisere se pretvore, neka ti krunu vječne slave krase, VOLIM TE!

Slava Ocu..

.

SLAVNA KRUNICA, razmatranje

Majko sa tobom i Marijom Magdalenom stojim, pećina u blagoslovu sja, lice nas Gospoda u radost vraća, On se Gospe mila tebi obraća, radosne vijesti apostoli su čuli, povjerovaše u uskrsnuće mnogi ljudi. A meni srce toplo, puno miline, kada spomenm Kristovo ime Emanuel, gle kako ga ljubi duša moja, ime njegovo nosi pjesnička duša moja! Davno su mi anđeli tvoji šaputali Emanuela, i ispunila se ta sveta želja, postala sam Šaptačica nebeska, Božja… šapućem ljudima o svetim čudima, o Biblijskim zapisima. Sluškinja, apostolica Kristova, to mi je duša postala, unatoč okovima tijela ja sam u vjeru poletjela, osjetila poziv na oslobođenje u Duhu Istine i sad me Duh Sveti bolnu pokreće, krilima ljubavi vječne. Smirila bi se i ja Gospe moja i ja bi iz uskrsnuća u život vječni, i ja bi iz ove pećine u slobodu, i ja bi da boli odu, ali moram trpiti i hoću zbog našeg Spasitelja, tvoga sina Isusa Krista. Poljubi ga majko za mene, ja šaljem mu krunicu ovu za bolje dane. Ocu Jahvi neka kaže da ga čudo molim, da bi voljela ako je volja Njegova ono molitveno da ugledam… Na Nebu bar zagovornice milena. Budi mi podrška dok krunicu molim, anđelu čuvaru još jednu daj, ako posustanem zbog boli da me njegova brižnost podržava, zagovara krilima čuvara kod Božjeg Prijestolja. Budi mi ispomoć Duše Sveti, bolnu me srećom posjeti, kao što je tebe posjetio Djevice časna blagoslovljena, isprosi mi milost____________ Isuse milosno srce tvoje neka upije moje molitve, prinesi ih Spasu moj volji Oca tvog i mog, reci mu što bi ti volio za mene, JAHVE će poslušati Onog koji na sve pristaje, pa i da umre za grešnike. Majko na Nebo te je sinak uznio, okrunio! Promatram te u tom zadivljujućem letu kako sjaš, blagoslov svoj svijetu darivaš, sinu nas svome pozivaš, moliš da ne oglušimo. I kruna tvoja od usijanih zvijezda na nebeskom svodu sja, tajnama svetim dušu mi opija, lebdi mi duša u utjehu u majčin zagrljaj, da te poljubim, onako obnovljena, sva kreposna, u ozdraviteljskom ruhu protkanom rajskim ružama. Blagoslivlaj nas sve majko rajska, utjeho zemaljska. Amen, aleluja!

Slava Ocu…

AUTORICA: Ana Emanuela Šimunić

PODIJELI