Papa stigao na Mauricijus

32

Papa Franjo stigao je u jutarnjim satima u ponedjeljak 9. rujna na Mauricijus, treću dionicu 31. inozemnoga putovanja u jugoistočnu Afriku.

Nakon svečanoga dočeka u zračnoj luci glavnoga grada Port Louisa gdje ga je pozdravio premijer Pravind Kumar Jugnauth, Sveti Otac predvodit će misno slavlje s početkom u 12.15 sati (10.40 sati po srednjoeuropskom vremenu) kod spomenika Marije, Kraljice Mira.

Nakon mise ručat će s članovima Biskupske konferencije Indijskoga oceana (CEDOI) u biskupskom domu. Slijedi u 16.25 sati privatni posjet svetištu Pere Laval, apostola Mauricijusa spiritanca bl. Jakova Desiderija Lavala. U 16.55 sati slijedi kurtoazni posjet predsjedniku u predsjedničkoj palači te u 17.15 sati susret s premijerom. U 17.40 sati Papa će se susresti s predstavnicima političkoga i građanskoga društva i diplomatskim korom. U 18.45 sati slijedi oproštajna svečanost u zračnoj luci Port Louis, a Papa se vraća u Antananarivo. Geslo Papina pohoda Mauricijusu je „Papa Franjo – hodočasnik mira“.

izvor: IKA

PODIJELI