Predstavljanje nove knjige dr. sc. Odilona Singboa na HKS-u

400

U četvrtak 28. siječnja 2021., na spomendan sv. Tome Akvinskog, obilježit će se Dan Katedre za teologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Program će započeti misnim slavljem u 14 sati u Sveučilišnoj kapelici, a nastavit će se u 15 sati u dvorani „Bl. Alojzije kardinal Stepinac“.

U sklopu svečanog akademskog čina obilježavanja Dana Katedre za teologiju održat će se predstavljanje knjige „Teološko-bioetičko vrjednovanje transhumanističke antropologije“ dr. sc. Odilona Singboa, sveučilišnog kapelana na Hrvatskom katoličkom sveučilištu,  koja je izišla ove godine u izdanju nakladničke kuće Kršćanska sadašnjost i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Knjigu će predstaviti: prof. dr. sc. Tonči Matulić, doc. dr. sc. Anto Čartolovni, dr. sc. Stjepan Brebrić i sam autor dr. sc. Odilon Singbo.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera nije moguće sudjelovati na misnom slavlju, ali se program iz dvorane „Bl. Alojzije kardinal Stepinac“ može pratiti putem YouTube kanala Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Knjigu dr. sc. Odilona-Gbènoukpo Singboa, Teološko-bioetičko vrjednovanje transhumanističke antropologije, od 28. 1. do 3. veljače 2021. moći će se kupiti po promotivnoj cijeni u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, kao i u web knjižari.

Ova knjiga plod je sustavnih znanstvenih istraživanja dr. sc. Odilona-Gbenoukpa Singba, beninskog svećenika na službi u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Doktorski rad pod istim naslovom uspješno je obranjen 2019. godine.

Riječ je o prvom sustavnom znanstvenom istraživanju transhumanizma općenito, i transhumanističke antropologije posebno na polju teologije u grani moralne teologije na hrvatskome govornom području. No, daleko se više nameće svojim sadržajem, kritičkim analizama, raščlambama, porukama i zaključcima u kojima autor pokazuje veličinu svojih intelektualnih i znanstvenih talenata oplemenjenih i usavršenih nadnaravnim darovima vjere, nade i ljubavi.

Knjiga doprinosi svojevrsnom osuvremenjivanju moralne teologije u kontekstu kritičkoga suočavanja sa suvremenim i aktualnim bioetičkim izazovima koji zahtijevaju prikladnu dijalošku otvorenost i razboritu prosudbu.

PODIJELI