Autor: Trpimir Matković

 

Komunistička je bagra vladala do devedesetih, a onda… Što “onda”? Onda je došlo do promjene? Ma, dajte… Bagra bila – bagra ostala! Tako sam govorio, ali vjera nas uči, da brutalno tituliranje usmjerimo na loše djelo, a ne na osobe. Nova vlast, točnije rečeno, tzv. nova vlast, u mnogim segmentima čak je nadmašila prethodnike u zločinačkom djelovanju prema hrvatskom narodu. Bezobzirno su se upustili u pljačku državne imovine i svih njezinih resursa, pa opravdano urlamo po novinama i birtijama već više od dva desetljeća. Vlastodršci su čak i u svojoj literaturi (pravne odredbe) određeni tek kao upravitelji, a nipošto ne kao vlasnici države. I tako mi na tu nepravdu cvilimo – opravdano, ali mnogi od nas i licemjerno. O čemu se radi?
Čovjek ima malobrojna uvjerenja, stopostotne istine, koje mu služe kao životne premise, ali jedna od uvriježenih uopće nije istina. Niti u jednom jedincatom postotku! Nitko od nas nije vlasnik svog života. Pridjev “svoj” u prethodnoj rečenici ne označava vlasništvo, nego nešto drugo. Vlasništvo svačijeg života pripada Isusu Kristu, a čovjek je upravitelj. Privremeni upravitelj. Vlastodršci će na kraju platiti račun narodu ili možda neće. Ne zna se. Ali, u ovom slučaju se zna: čovjek će odgovarati Vlasniku za svaku načinjenu štetu! Povjeren nam je život, dane su nam upute za upotrebu i sloboda hoćemo li se držati tih naputaka i zapovijedi ili pak nećemo.

 

FOTO: http://hu-benedikt.hr / Franjevci Karlovac

Izvor: www.put-istina-zivot.com

 

 

 

 

Poštovani pratitelji portala,

ovim putem vas pozivamo na suradnju.Vaša svjedočanstva iz života i vjere,vaše autorske radove tekstove i pjesmice,vjerske,duhovne ili domoljubne tematike koje niste objavljivali na drugim portalima ili drugim medijima,VIDEO CLIPOVE možete nam poslati na email [email protected]  mi ćemo ih objaviti.Hvala i neka vas prati Božji blagoslov!

www.put-istina-zivot.com

PODIJELI