Dragi moji,

abortus nije samo jednostavan zahvat, mnogim ženama promijeni život naglavačke i dan danas snose posljedice bilo psihičke, emocionalne ili duhovne. Jedna divna žena,
majka Tereza, jednom davno rekla je: „Pokažite mi jednu ženu koja je sretna što je napravila abortus, a ja ću vam dovesti tisuće koje se kaju radi tog groznog čina. Isus je s razlogom baš nas odabrao i blagoslovio nas najvećim darom koji se zove život. Drage moje, tko smo mi da uzimamo život tako nevinom biću, da mu uskraćujemo pravo na život, da mu sudimo i donesemo presudu bez da se može obraniti. Najveći uništavalac mira danas krik je nevinog nerođenog djeteta.

Jeste li se se ikad zapitali koje posljedice ostavlja abortus na vas i vašu obitelj kroz život. Vaša nedužna djeca će plaćati vaše grijehe ni kriva ni dužna. Jednak je grijeh ubiti dijete u majčinoj utrobi, ono koje trčkara dvorištem ili bezbrižno dijete koje spava u majčinom naručju. Odbacite stoga smrtnu kaznu za nerođene jer pobačaj nije rješenje. Gdje ima za dvoje, bit će i za troje.

Nevina nerođena dječica imaju besmrtnu dušu i sva prava na život. Isus je rekao da će tražiti račun za svaki ljudski život. Ljubi stoga bližnjeg svoga kao sebe samoga, neka ti odabir bude život djeteta jer nikad ne znaš ne gledaš li možda baš živog Isusa. U današnje doba svuda se svijetom moli za nerođenu dječicu, zato, spasimo li jedan fetus, spasili smo jedan ljudski život.

Drage moje, pri samoj pomisli na ubojstvo tog nedužnog malog bića, zapitajte se tko vlada vama. Nemojte dopustiti okrutan zločin na najmanjima i nezaštićenima, jer svatko ima pravo na život. Razmislite dobro.

 

Romana Maričić Vrcić

PODIJELI