PROSLAVA 1. GODIŠNJICE molitvene zajednice SVETOG JAKOVA APOSTOLA, BILAJ

117

 

Mi smo postali cvijetovi rajski, iako smo na izgled zemaljski… jer molitva iz naših srdašca miriše na nebeski blagoslov. Kiša Kristove milosti na našim se laticama zrcali, miomirisnu rosu spasenja darujemo onima ožednjelima nade, vjere i ljubavi!
U nebeskoj školjki svetog Jakova apostola, zasjali smo uz pomoć njegovog blagoslova, kao biseri za Gospoda! Križ njegov simbol je Božjeg viteza, uz njega smo mi ponizne princezice i prinčevi Jeruzalemski sa krunicama u ruci, utječemo se njegovom zagovoru kod ljubljenog Gospoda, jer on je gorljivi navjestitelj Kristovog evanđelja, ,,sin groma,, , zaštitnik hodočasnika, jahača, vojnika, putnika, ratara, veterinara, ljekara, zaziva ga se kod reumatskih bolesti i artritisa. Sa nama moli, žalosna otajstva Gospi poklanja, uz pomoć krila Duha Svetoga. U zajedništvu za sve potrebite molimo, petkom u Crkvu ili župni stan hodimo, zazive Duhu Svetome poklanjamo, svetom Mihaelu arhanđelu se za pomoć utječemo i Bogorodici ljubljenoj, liturgiju čitamo i misno slavlje živimo. Hodočastimo nutarnjim stazama, kroz sve ono što su Isus i Blažena Djevica Marija prolazili u dan križnog puta Spasitelja. Molivši otajstva žalosne krunice, bivamo dušom na Maslinskoj gori gdje se krvava zastava vijori, oznoji se duša u bolu tom, i suze naše blagoslov poklanjaju Gospodu. Sjećamo se i suosjećmao sa mukom Isusovom, govoreći Ocu kao i On; “Oče moj, ne moja volja, nego Tvoja neka bude” (Lk, 22, 42). Iz straha u olakšanje idemo, jer za Gospoda živimo. Sve potrebite ljude u milost njegovu stavljamo, presveta krv Kristova da prostruji ranjenim venama. “Oče, oprosti im, jer ne znaju što čine” (Lk 23, 34). Bičevanje tijela i duše toliko nas brine, a Krist nas upućuje u trpljenje, u to da ljubav pobjeđuje i da praštamo kada nam nepravedno sude. Isus nam kaže: Moli za svoje neprijatelje! Čini dobro onima koji te mrze (Mt 5, 44). Često smo i sami okrunjeni trnovitom krunom i vi naša braća i sestre… na žalost mnogi bivamo izrugani, a Gospod nas uči da će nam kuna rugla na na sudnji dan postati kruna života vječnoga. Jedni drugima nosimo križ molitvom i ljubavlju, radujemo se ljubeći se, ljubeći vjeru u spasenje i uslišanje naših vapaja za sve! Razapeti smo sa Kristom, on naše grijehe uze i otkupi. Sve što želimo činiti je zahvaljivati mu na ljubavi i spasenju! Volja Očeva je naš život, neka nas njegova providnost upućuje kroz darove Duha Svetoga. Dobro znamo što nam je Isus poručio; Jer ja nisam došao da pozovem pravednike, nego grešnike (Mt 9, 13). Zato kažimo “Bože, milostiv budi meni grešniku!” (Lk 18, 13) Molitva prodire u sveta Nebesa… događaju se i dogoditi će se zbog vjernosti, molitve i LJUBAVI naše čudesa Svevišnjeg. Biti ćemo ustrajni, jer Isus je stijena na kojoj mi čvrsto stojimo. Blagoslivljamo njegovu predragocijenu krv kojom nas krijepi i spašava. Prva nam je godina ustrajna, podario nam Gospodin još mnogo vremena da upućujemo ljude na obraćenje, da isprosimo zdravlje, ljubav, mir i blagoslov Očev na sva područja potrebitih. Blagoslovi nas ljubljeni Bože, daruj nam svoj sveti blagoslov, ti čini od nas sve ono što ti je volja, tvoji smo, tebi služimo!
Drago molitveno društvance, vjerujem svim

da ćemo se zauvijek ovoga držati;  “Nadalje, kažem vam, ako dvojica od vas na zemlji jednodušno zaištu što mu drago, dat će im Otac moj, koji je na nebesima. Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.” (Mt 18,19-20)
Svaki petak da će nas biti dovoljno za zajedničku molitvu u Crkvi, kvartiru ili u kući, bitno da smo na okupu…. Učvrstio nas Gospodin u šatoru svome, zagrnuo nas plaštem svojim, amen!
Bog vas blagoslovio svojim svetim iznenađenjima!
Od Ana Emanuela, Bilaj 15.09.2017.

PODIJELI