Sveti je Otac nakon molitve Kraljice neba pohvalio pozitivni ishod Međukorejskog samita koji se održao u petak, 27. travnja, rekavši da se moli kako se ne bi iznevjerila nada za budućnost mira i bratskijeg prijateljstva te kako bi suradnja nastavila donositi ploda za ljubljeni korejski narod i čitav svijet. Osim toga potaknuo je na nastavak suradnje između čelnika Sjeverne i Južne Koreje, napominjući kako moli da njihova hrabra predanost dovede do ostvarenja iskrenog dijaloga za Korejski poluotok bez nuklearnog oružja.

Papa je potom usmjerio pažnju na Nigeriju u kojoj je početkom ovog tjedna u napadu na kršćansku zajednicu u središnjem dijelu te zemlje ubijeno 19 osoba, a među njima i 2 svećenika. Papa Franjo ih je preporučio Božjem milosrđu te je napomenuo kako se moli da one zajednice koje su teško kušane pronađu sklad i mir.

Usmjeravajući pak svoj pogled prema Marijinu mjesecu svibnju, Sveti je Otac pozvao sve kršćane da mu se pridruže u molitvi i to na poseban način za mir u Siriji. Najavio je da će 1. svibnja pohoditi rimsko svetište Božje ljubavi (tal. Divino Amore) gdje će predvoditi molitvu krunice za mir u Siriji i cijelom svijetu.

 

Izvor: Vatikanski radio

PODIJELI