Na Badnju večer, Župa Kraljice Svete Krunice pohvalila se prekrasnim, novim jaslicama koje su ručni rad volonterke i župljanke Jelene Jele Matić Jozeljić, a sve je pažljivo osmislila i vodila čs. Ljubica Jurić. Same jaslice blagoslovili su kapelan Ante Kazoti te župnik Ivan Marija Tomić.
Blagoslovu je prisustvovao vjerni Božji puk, slojevito obučen, pod kišobranima, dočekao je Božić u molitvi s vjerom u Isusa Krista i nepokolebljiv u svojoj vjeri.
Vjerujemo da se uz našeg Kralja položenog u jaslice rađa novi svijet; svijet radosti, mira i ljubavi ka čovjeku i bližnjem
Župljani su ove godine, uz poštovanje epidemioloških mjera i zahtjeva, dočekali Božić ne uobičajeno ranije.
Volonterke su poručile kako je bilo bitno zadržati izvorni oblik Betlehemske štalice te kako su radeći na izvornom obliku dozvolile svojoj poniznosti izazove kojim maštovito prikazuju prirodu čovjeka da teži novotarijama i modernizmu, da se prilagođava suvremenom te ih je upravo to inspiriralo na vraćanje izvoru života koje, tvrde, nikako ne prolazi, nego tek počinje.
“Radosti nas svako sudjelovanje u trenutcima koji su povijesno neprolazni. U tom smislu smo, volontirajući, obogatili svoje skromne živote te na temeljima vjere, čineći dobro, učinili naše Božićne jaslice ljepšim od onih u Vatikanu. Vjerujemo da se uz našeg Kralja položenog u jaslice rađa novi svijet; svijet radosti, mira i ljubavi ka čovjeku i bližnjem”, poručila je Jelena Matić Jozeljić.
“Na ovom djelu se očitovalo ono različito u nama, različitije od drugih bez suvremenog unošenja detalja u Isusov život. Uz Svjetlanu, Marinku, Teu i Luku su približili vrijeme Isusova rođenja prikazavši što vjernije štalicu i jaslice na sveopće zadovoljstvo i podršku fra. Ike Mateljana, vrsnog poznavatelja umjetnosti”, komentirala je čs. Ljubica Jurić,koja je kordinirala cijelim projektom.Nakon blagoslova jaslica, Župnik je zahvalio svima koji su doprinijeli ovom projektu i koji su omogućili da ideja o što izvornijim jaslicama zaživi i ugleda svjetlo dana. Hvala sponzorima i svima koji su doprinijeli ovom projektu.

“Ove jaslice ljepše su od onih u Vatikanu”, dodao je te je svim župljankama i župljanima zaželio sretan i blagoslovljen Božić i sveto Isusovo porođenje.

FOTO: Jelena Matić Jozeljić.
FOTO: Jelena Matić Jozeljić.
FOTO: Jelena Matić Jozeljić.
FOTO: Jelena Matić Jozeljić.
FOTO: Jelena Matić Jozeljić.
FOTO: Jelena Matić Jozeljić.
FOTO: Jelena Matić Jozeljić.
FOTO: Jelena Matić Jozeljić.
FOTO: Jelena Matić Jozeljić.
FOTO: Jelena Matić JozeljIć

Pripremila: Jelena Matić Jozeljić.

 

PODIJELI