Papa Franjo jutros je primio u audijenciju čileanskog predsjednika Sebastiána Piñeru Echeniquea. Među ostalim, razgovarali su i o bolnoj pošasti zlostavljanja koja je pogodila Katoličku Crkvu u Čileu

Jutros je u apostolskoj palači u Vatikanu papa Franjo u audijenciju primio čileanskog predsjednika, Sebastiána Piñeru Echeniquea. Čileanski se predsjednik potom susreo s Papinim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom, i mons. Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama.

U srdačnom su razgovoru Sveti Otac i čileanski predsjednik izrazili zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između Svete Stolice i Čilea. Potom su se osvrnuli na situaciju u Čileu, poglavito vezano uz obranu života i bolnu pošast zlostavljanja maloljetnika. Papa i čileanski državnik potvrdili su potrebu za zauzimanjem svih kako bi spriječili ponavljanje tih zločina i njihova prikrivanja. U nastavku razgovora dotaknuli su se nekih međunarodnih i regionalnih tema, a povrh svega onih koje se tiču prijema migranata.

Preuzeto: https://www.vaticannews.va

PODIJELI