Ponovno pogledajte i posvetite se

55

…ako Bog tako odijeva travu poljsku …, neće li mnogo više vas …? —Matej 6:30

Isusova nam je jednostavna izjava uvijek zagonetka, jer mi ne znamo biti jednostavni. Kako možemo njegovati Isusovu jednostavnost da bismo ga mogli razumjeti? Život će nam postati nevjerojatno jednostavan dok  primamo Njegovog Duha, prepoznajemo i oslanjamo se na Njega i pokoravamo Mu se dok nam donosi istinu svoje Riječi. Isus traži od nas da uzmemo u obzir da „ako Bog tako odijeva travu poljsku…“ koliko li će više vas „odjenuti“ ako budete održavali svoj odnos s Njim? Svaki put kad u zajedništvu s Bogom izgubimo tlo pod nogama, to je stoga što smo s nepoštovanjem pomislili kako znamo bolje od Isusa Krista. Dopustili smo da „brige ovoga svijeta“ uđu (Matej 13:22), zaboravljajući pritom „mnogo više“ našeg nebeskog Oca.

“Pogledajte ptice nebeske …” (Matej 6:26). Njihova je uloga pokoriti se nagonima koje je Bog stavio u njih, a On ih čuva. Isus je rekao da će se Bog brinuti i za vaše „perje” budete li imali ispravan odnos s Njim i budete li poslušali Njegov Duh u vama.

“Promotrite poljske ljiljane …” (Matej 6:28). Oni rastu tamo gdje su posađeni. Mnogi od nas odbijaju rasti tamo gdje nas Bog sadio. To je razlog što mi nigdje ne puštamo korijene. Isus je rekao, da ukoliko se budemo pokoravali Božjem životu u nama, On će se pobrinuti za sve druge stvari. Je li nam Isus Krist lagao? Doživljavamo li to „puno više“ koje je obećao? Ukoliko to nije slučaj, to je zato što se ne pokoravamo životu koji nam je Bog dao i zatrpali smo naš um zbunjujućim mislima i brigama. Koliko li smo samo vremena izgubili postavljajući Bogu besmislena pitanja, u vrijeme u kojem smo trebali biti potpuno slobodni usredotočiti se na služenje Njemu? Posvećenje je čin neprestanog odvajanja od svega, osim od onoga za što me Bog odredio da činim. To nije jednokratno iskustvo, već trajni proces. Odvajam li se stalno i gledam li Boga svakog dana u svom životu?

 

– Oswald Chambers – kapelan Britanske vojske

PODIJELI