Hvaljenj Isus i Marija!

Trebala bi mi pomoć. Sada ce uskoro godina dana od kada sam rodila dijete te ubrzo i ostala bez njega. Znali smo već u tijeku trudnoće da ima razne komplikacije. Ja i moj suprug sada bi željeli ići ponovo na dijete, ja sam toliko sigurna da Bog više nikad neće dopustiti da nam se to ponovi. Dali mi možete dati savjet koju molitvu da molim da sve prođe u redu u budućoj trudnoći?  

 

Poštovani!

 

Oduševljava me vaše pitanje jer pokazuje ozbiljno povjerenje u Boga. Ono što je važno, je da bez obzira na okolnosti koje nam se događaju, Bog uvijek sve izvodi na dobro. Za to je važno da mu uvijek vjerujemo. 

Kada je u pitanju molitva, posebno za takvu važnu stvar kao što je vaša, sve što vam mogu savjetovati a to je Isusov savjet o molitvi koji je zapisan u Evanđelju. Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti. Mt. 6.6. To bi značilo da Bogu u svojoj sobi nasamo iznosite želje vašeg srca. Slobodno s njime razgovarajte kao s prijateljem, jer On je ipak naš Otac. Nemojte tada zaboraviti čitati Kristove poruke iz Evanđelja, jer će vam to biti odgovor na vaše molitve. 

Također nemojte zaboraviti još jedan Isusov savjet. U razgovoru sa ženom Samarijnkom ona mu je uputila slično pitanje koje ste i vi postavili. I ona je smatrala da je forma kojom se moli veoma važna. Isus joj je tada odgovorio nešto značajno. Ali dolazi čas – sada je! – kad će se istinski klanjatelji klanjati Ocu u duhu i istini jer takve upravo klanjatelje traži Otac. Iv. 4,23. Stoga kada molite ne zaboravite da Bog sluša isključivo vaše srce. 

Molitve koje se mole u vrijeme sv.mise ili sličnim prigodama one su uglavnom javne molitve, dok osobne molitve treba moliti svojim riječima. 

Neka vas Bog blagoslovi.

Zvonko Presečan

PODIJELI