Na današnji dan, 18. 3. 2020. dogodila se velika prekretnica za cijelo Međugorje, za svijet i za mnoge vjernike koji svakog drugog u mjesecu hodočaste podno Brda Ukazanja, na mjesto koje je poznato kao Plavi križ.

Naime, doznajemo kako vidjelica Mirjana Dragičević Soldo neće više imati javna ukazanja niti će primati poruke koje Gospa daje od 2. kolovoza 1987 godine pa sve do danas.

Podsjetimo, vidjelica Mirjana imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. godine. Tog Božića  Gospa je Mirjani najavila da neće više imati redovitih (dnevnih) susreta s Gospom ali joj ostavila dar, tj. može je vidjeti za svoj rođendan sve dok je živa. Tako je danas, na rođendan, oko 14,30 sati, u svom obiteljskom domu, okružena članovima svoje obitelji, Mirjana od Gospe saznala da neće više biti ukazanja drugog u mjesecu dok joj je davala poruku koju vam prenosimo u nastavku.

Draga djeco, moj Sin kao Bog je uvijek gledao iznad vremena. Ja kao njegova majka po njemu vidim u vremenu. Vidim lijepe i žalosne stvari. Ali vidim da još ima ljubavi i da treba učiniti da ju se spozna. Djeco moja, ne možete biti sretni ako ne ljubite jedni druge, ako nemate ljubavi u svakoj situaciji i u svakom momentu svoga života. I ja kao majka vam dolazim po ljubavi. Da vam pomognem da spoznate pravu ljubav, da spoznate moga Sina. Zato vas pozivam da uvijek iznova što više žeđate za ljubavlju, vjerom i nadom. Jedini izvor s kojeg možete piti je pouzdanje u Boga, moga Sina. Djeco moja, u momentima nemira i odricanja vi samo tražite lice moga Sina. Vi samo živite Njegove riječi i ne bojte se. Molite i ljubite iskrenim osjećajima, dobrim djelima i pomozite da se svijet promijeni i moje srce pobijedi. Kao i moj Sin i ja vam kažem ljubite jedni druge jer bez ljubavi nema spasenja.
Hvala vam djeco moja!

Mirjana Soldo ovako je napisala u svojoj knjizi „MOJE SRCE ĆE POBIJEDITI“ (Matica hrvatska Čitluk, 2016., str. 142.):

Gospa mi je dala i jedan dragocjeni dar. Rekla mi je kako će mi se ukazivati jednom godišnje, 18. ožujka, do kraja mog života. Dan 18. ožujak je moj rođendan, ali Gospa nije izabrala taj datum iz toga razloga. Za nju se moj rođendan ne razlikuje od bilo čijega rođendana. Tek kada se stvari koje se nalaze u tajnama počnu odvijati, svijet će razumjeti zašto je Ona izabrala 18. ožujak, a značenje toga datuma bit će svima jasno.

Podsjetimo se prvog Mirjaninog iskustva, kako ističe, bolnog i koje joj je ostalo na pameti kad joj je Gospa tog Božića 1982.g. rekla da neće imati redovitog ukazanja.

Prvih mjesec dana bilo mi je zaista teško. Na to me je i Gospa upozorila. Zapadala sam u teška potištena stanja (potištenost). Sve sam izbjegavala, zatvarala se u svoju sobu, gdje sam uvijek Gospu čekala. Plakala sam i zvala je. Osjećala sam njezinu pomoć i čekala kad će doći moj rođendan…”, otkrila je tada Mirjana.

Gospa je te godine već nagovijestila svoj odlazak riječima što je potvrdila drugi put i danas.

Mirjana, izabrala sam te i rekla ti sve potrebno. Prenijela sam i na tebe mnoge strahote koje treba da dostojno nosiš. Misli na mene i na to koliko i ja zbog toga suza prolijem. Uvijek trebaš biti hrabra. Brzo si shvatila moje poruke, a tako moraš shvatiti da i ja moram otići. Budi hrabra...!”

Mirjana je do sada u sebi slušala Gospin glas, ponekada je i vidjela te je s njom molila za nevjernike.

PREUZETO: medjugorje-info.com

PODIJELI