Oče, ti koji si odabrao Mariju i Josipa da budu primjer za mnoge obitelji kako se ljubavlju i poniznosti, te istinskom predanju i pouzdanju postižu viši ciljevi. Oče, ti koji sve vidiš i znaš kroz koje su sve životne poteškoće prolazili Sveti Josip i Marija dok su prema Betlehemu putovali da se podvrgnu zakonu popisa koji je bio obavezan,,,, Koje su sve poteškoće oni imali? Marija kao trudnica visokog stadija na leđima magareta i Josip tihi i samozatajni, dok je pješke koračao uz svoju suprugu!?! Kakve su misli oni mislili i koje sve brige njih su morile?
Moj Oče, kao nagradu svega toga u štali među životinjama odmor su pronašli i svoje čedo tu porodili. Svoje čedo, svoje blago malo bez udobnosti i komfora. Koje su sve brige i probleme imali da bi svoje čedo dostojno i adekvatno zaštitili?! Moj Oče, teško i preteško sve to u mislima zamisliti i dočarati, jer mi današnji ljudi imamo sva moguća sredstva i pomagala, toliko medicinskog osoblja, toliko dezinfekcijskih sredstva,,, odjeće i obuće,,, Zaista imamo sve a opet smo nesretni i ne zahvalni… Moj Oče, kakvi smo mi to današnji ljudi? Kakve smo mi to obitelji? Što mi to činimo i kako se u obitelji ponašamo?
Toliko svađe, mržnje, psovke i ta mnoga proklinjanja ? Moj Oče, zaista smo nepromišljeni,,, Dok još slavimo Sveto Isusovo rođenje zaboravljamo i zanemarujemo istinsko božićno slavlje. Slavimo Božić bez Slavljenika, slavimo Božić uz nakaradne ukrasne jelke s tisuće bljeskavih lampica i dole negdje u kutku tog blještavila nalazi se neka kućica, neka štalica uz minijaturne figurice,,,, Dopustili smo da nam tuđinci ukradu i unište Božić i Božićni duh. Dopustili smo da nas okruže lažnim vrednotama i lažnim sjajem.
Oče, dok Djetešce nevino još u jaslicama bezbrižno spava uz Josipa Svetoga i Majku Mariju, tu Djevu bajnu čistu, probudi našu savjest da i mi budemo ponizni pastiri koji se raduju i klanjaju Djetetu Isusu. Da i mi budemo ti Kraljevi mudraci, da prinesemo i darujemo svoje darove, darove čista i ponizna . Oče molimo te !

( Molitvu prema nadahnuću napisala Ankica Čolić – 06.01.2020. )

 

 

 

Ako imate dara od Boga ali i nadahnuća,napišite vašu opću nakanu tj. molitvu iz srca pa nam pošaljite na email adresu [email protected] i vašu molitvu ćemo objaviti na portalu.Također neke molitve će se čitati u nekoliko molitvenih zajednica i pred Presvetim.Budite i vi dio naše male virtualne zajednice.Neka vas prati Božji blagoslov!

Izvor: www.put-istina-zivot.com

PODIJELI