Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ Osijek
e-mail: [email protected] , tel/fax: 031/283417
J.J.Strossmayerova 68, www.rijekaljubavi.hr
ŽIRO RAČUN IBAN HR5125OOOO911O1350625
OIB: 05085140894

 

Danas u humanitarnoj udruzi „Rijeka ljubavi“ počeo je posebno radostan i veseo dan kako za Udrugu tako i za sve naše korisnike u socijalnoj potrebi, velika podjela 800 „paketa života“ za preko 2500 članova obitelji u socijalnoj potrebi.
Siromaštvo je u porastu što pokazuje i današnja podjela gdje se već u ranim jutarnjim satima stvorila nepregledna kolona obitelji u socijalnoj potrebi , poštujući socijalnu distancu, strpljivo čekajući na svoj „paket života“ koji za mnoge život znači.
To su najljepši dani kako za humanitarnu udrugu „Rijeka ljubavi“ tako i za preko 2500 članova obitelji u socijalnoj potrebi, a na svu sreću u našem Gradu i dalje ima dobrih i plemenitih ljudi koji ne okreću glave od osoba kojima je potrebna pomoć, te združenim snagama ustraju poboljšati standard naših građana u socijalnoj potrebi.
Zahvaljujemo se Vladi RH što se zalaže za obitelji u socijalnoj potrebi, a isto tako velika zahvala Ministarstvu poljoprivrede koje nam je putem IT sustava uputilo kao mjeru otkupa mliječne proizvode za vrijeme epidemije COVID-19.
Također od srca se zahvaljujemo našim dragim dobročiniteljima velikog plemenitog srca, a to su:
– Županiji Osječko-baranjskoj na podršci i potpori
– tvrtki “Žito” d.o.o. koja brine o našim korisnicima – Kanaanu iz Donjeg Miholjca sa donacijom čipsa kojeg naši korisnici obožavaju
– anonimnom donatoru E.K. iz Zagreba, koji svakoga mjeseca obraduje korisnike sa donacijom, a dječicu “Rijeke ljubavi” s hrenovkama kojima se izuzetno raduju
– Konzumu plus d.o.o. na razini naše Županije sa svojih 9 poslovnica koji nam svakodnevno donira hranu pred istekom roka
– SPAR-u Hrvatska koji putem aplikacije Banka hrane donira svakodnevno svježi, mirisni kruh uz ostale krušne delicije
– Dukatu mliječnoj industriji Zagreb na raznovrsnim mliječnim proizvodima
– L.A.M.B. d.o.o. i Reviziji Uzor d.o.o. iz Zagreb na financijskoj potpori
– mnogim anonimnim donatorima
– mladim ambasadorima humanosti, studentima, sugrađanima i ostalim ljudima plemenitog I humanog srca
Paket je sadržavao 16 proizvoda u vrijednosti oko 205,00 kn koji su omogućili naši dragi donatori koji nas nikada ne zaboravljaju, a najveću radost izazvala je donacija maslinovog ulja našeg anonimnog donatora, jer tu „zlatnu tekućinu“ naši korisnici koji žive od malih socijalnih primanja ne mogu si priuštiti.
Paralelno sa podjelom naši vrijedni volonteri vozili su pakete našim starim, bolesnim i nepokretnim korisnicima.
Napominjemo da će se „paketi života“ dijeliti svaki slijedeći radni dan od 10:00 do 12:00 sati do kraja mjeseca uključujući i subote.
Izuzetno smo sretni, ponosni i zahvalni što je podjela paketa života protekla izuzetno mirno, poštujući sve upute zahvaljujući djelatnicima Policijske uprave Osječko-baranjske koji su svoj posao obavili na izuzetno dostojanstven način uz puno pažnje kao i uvijek na zadovoljstvo, radost i ponos našeg grada.
Zahvaljujemo javnim medijima koji nas prate i svojim reportažama ukazuju na probleme I prenose istinita događanja o potrebama obitelji u socijalnoj potrebi.
Od srca se zahvaljujemo našim donatorima na nesebičnoj ljubavi prema potrebitima, jer dobrota u riječima stvara povjerenje, u mislima stvara dubinu, u davanju stvara neizmjernu ljubav, a po tome se očituje koliko je velik čovjek u svojoj ljudskosti.
Vaša „Rijeka ljubavi“ s ljubavlju.

U Osijeku, 23.07.2020.        

Predsjednica udruge: Štefica Čučak

 

PODIJELI