Preminuo fra Jakov Ripić

245

Fra Jakov Ripić, član Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda, preminuo je u Varaždinu u nedjelju 4. ožujka u 71. godini života, 41. redovništva i 37. svećeništva.

Fra Jakov Ripić rođen je 27. prosinca 1947. u Veldovima u župi Gračac. U franjevački novicijat ušao je u Fontecolombu u Italiji, 1977. Nakon godine novicijata, 1978. položio je prve redovničke zavjete. Svečane redovničke zavjete položio je 1981. u Rimu gdje je iste godine i zaređen za svećenika. Iz Franjevačke provincije Sv. Petra i Pavla u Rima 1983. prešao je u Hrvatsku franjevačku provinciju Sv. Ćirila i Metoda.

Na poslijediplomskom studiju u Rimu postigao je licencijat iz teologije i filozofije. Kao svećenik bio je na službi u Karlovcu, Slavonskom Brodu, Krapini, Zadru, Bjelovaru, Osijeku i Varaždinu. Tijekom svojega redovničkoga i svećeničkoga života obavljao je službe vikara samostana, župnika, kapelana, duhovnoga asistenta Frame te profesora na Visokoj teološko-katehetskoj školi u Zadru.

Sprovod fra Jakova Ripića, kako javlja IKA, bit će u srijedu 7. ožujka u 13 sati na groblju u Varaždinu, a misa zadušnica slavit će se nakon sprovoda u varaždinskoj franjevačkoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja.

KT

Izvor: http://nedjelja.ba/hr/vijesti/hrvatska/4175/4175

PODIJELI