Papa Franjo će 6. rujna otputovati na apostolsko putovanje u Kolumbiju – objavio je Tiskovni ured Svete Stolice, i istodobno objavio program putovanja. Dan poslije, u četvrtak, 7. rujna, Papa će se susresti s državnim vlastima, posjetiti katedralu, te se u nuncijaturi susresti s biskupima i s upravnim odborom Vijeća biskupskih konferencija Latinske Amerike (CELAM). Poslijepodne istoga dana služit će svetu misu u parku Simon Bolivar.

U petak, 8. rujna, Sveti će Otac otići u grad Villavicencio, gdje će prijepodne slaviti misu i sudjelovati na velikom molitvenom susretu za nacionalno pomirenje. U subotu, 9. rujna, Papa će biti u Medellínu, gdje će biti održano još jedno euharistijsko slavlje i susret sa svećenicima, redovnicima, redovnicama, posvećenim osobama, sjemeništarcima i njihovim obiteljima.

Nedjelja je dan posvećen Cartageni, na čijem će Trgu svetoga Franje Asiškoga papa Franjo blagosloviti kamen temeljac za stanove za beskućnike, međunarodne mreže posvećenoga života Talitha Qum, koja se bori protiv trgovine ljudima. Nakon toga će predvoditi podnevnu molitvu Anđeoskoga pozdravljenja i posjetiti svetište svetoga Petra Clavera. Poslijepodne će služiti svetu misu, nakon koje će se vratiti u Rim. Dolazak u rimsku zračnu luku Ciampino predviđen je za ponedjeljak, 11. rujna.

Izvor: Vatikanski radio

PODIJELI