Obilježavanje Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba

88
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Prvi svjetski dan djedova, baka i starijih osoba obilježava se 25. srpnja 2021. godine na poticaj pape Franje.
 
Tim povodom će Caritas Zagrebačke nadbiskupije, uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te u suradnji s Domom za starije osobe Dubrava – Zagreb, 25. srpnja u 10:00 sati upriličiti prigodni program u Kući sv. Franje u Vugrovcu.
 
U programu će sudjelovati korisnici iz Caritasovih kuća za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i korisnici Doma za starije osobe Dubrava – Zagreb. 
 
Program će obuhvatiti povezivanje djece koja su u institucionalnoj skrbi Zagrebačkog Caritasa s korisnicima Doma za starije osobe Dubrava – Zagreb kroz online komunikaciju putem tableta.
 
Ovime želimo potaknuti svijest o važnosti razvoja odnosa »djedova i baka« i »unučadi«, koji – iako nisu biološki povezani – mogu međusobno ostvariti odnose s takvim kvalitetama i zadovoljiti svoje potrebe za pripadanjem i kontaktom.
 
Ubuduće će se Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba svake godine obilježavati četvrte nedjelje u srpnju, povodom spomendana sv. Joakima i Ane, kao poticaj da je starost dar te da su bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje kako bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere.
 
 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
PODIJELI