Neki novi šovinizam

75

Često čujem i pročitam glorificiranje neke nove “vrste” žena, produkata svog vremena, superopremljenih vještinama za borbu, hladnih nadljudi, predatora, obučenih i spremnih za gaženje svega i svakoga tko im se nađe na putu ostvarivanja njihovih ciljeva. Muškarci su im uglavnom nepotrebni, osim za seksualnu sferu (čak je i reproduktivna “humanim” metodama najnovije znanosti riješena !). Ako i potrebni, onda ih se bez ustezanja svodi na materijal, i inferiorna ljudska bića.
Neki novi šovinizam -ništa manje oduran i opasan od onog prijašnjeg, mizoginog ! U zemljama gdje doseže svoj vrhunac, počinju se primjećivati njegovi kontraprodukti po ljudsko dostojanstvo i pravdu. Stvara se cijeli neki neprirodni ženski lobi, koji prijašnje zločine i nepravde u vidu zlostavljanja i obespravljivanja žena zamjenjuje nekim novim zlima, perfidinijim ali ništa manje crnim. Stvara se veliki prostor onima koje to žele za manipuliranje brakorazvodnim parnicama, materijalnim dobrima i što je najžalosnije od svega ,najnevinijima-djecom.
I opet, još jedan dokaz da su sve ljudske ideologije, jer su bez Boga u središtu, ma koliko plemenite u začetku i ideji bile, neminovno osuđene na propast i na pretvaranje u vlastitu karikaturu .

Marijana Perković

PODIJELI