Nakane za 40 dana

71

Petra Tišljarić, glasnogovornica

Fratrovac 1

10 000 Zagreb    40 dana za život

E-mail: [email protected]

Telefon: 091/5739-590

Telefon: 099/8832-760, Ante Čaljkušić, predsjednik

Zagreb, 21. veljače 2014.

Hvaljen Isus i Marija!

Članovi Molitvene mreže mladih su nam savjetovali da Vam se obratimo za pomoć. Pišem Vam u ime organizacijskog tima 40 dana za život – Hrvatska, dio međunarodne pro-life inicijative 40 days for life koja nastoji potaknuti vjernike da 40 dana mole i poste poradi zaštite života nerođene djece, iscjeljenja majki i očeva koji su pristali na pobačaj, obraćenja medicinskog osoblja koje vrši pobačaj te političara i aktivista koji ga zagovaraju i promiču. Zahvaljujući molitvi i angažmanu sudionika od pobačaja je do sada u svijetu u posljednji čas spašeno 8 245 djece (za njih se sigurno zna, a koliko je tek slučajeva koji nisu zabilježeni), izmoljeno obraćenje 88 zaposlenika koji su radili u centrima za pobačaj te zatvoreno 44 takve klinike. Riječ je o ekumenskoj molitvenoj inicijativi u koju je uključeno preko pola milijuna ljudi u više od 520 gradova diljem svijeta, čime je ovo postala najveća inicijativa za život do sada u povijesti.

Ove godine na svjetskoj razini kampanja 40 dana molitve i posta za život kreće 05. ožujka i traje do 13. travnja, a k tome će od ove godine i Hrvatska biti uključena u ovo čudesno djelo. Nadasve će se moliti i postiti za prestanak pobačaja u bolnici „Sestara milosrdnica“ u Zagrebu. Mjesto koje bi trebalo biti svetište života, obasjano slavom Onoga koji je izvor života, prometnulo se radi tragedije pobačaja u mjesto smrti. Službeni izvještaj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo govori da se u Hrvatskoj izvrši oko 10 000 do 13 000 pobačaja godišnje, ali ako se uračunaju i ilegalni, ta se brojka penje do nekih 40 000 – toliko nevinih života ugašenih u samome početku – zločin što u nebo vapije!

Uz molitvu i post, od 05. ožujka će se kroz svih 40 dana organizirati i 12-satno bdijenje ispred Vinogradske bolnice. Svojom prisutnošću tamo želimo unijeti Krista, donijeti svjetlo u mjesta najvećega siromaštva i bijede (nema većega siromaha od nerođenog djeteta i njegove majke koja ga odbacuje), biti za te malene posljednji znak nade, kao i prvi znak milosrđa i Božje ljubavi za žene koje su izvršile pobačaj. Nastojat ćemo, što više možemo, senzibilizirati javnost za problem pobačaja, pr. kolike su samo majke natjerane od okoline ili liječnika da odbace svoje dijete, jer im lažu da je to jedini izlaz.

Molimo Vas da nas preporučite Bogu i Gospi u svojim molitvama i žrtvama: organizacijski tim 40 dana za život – Hrvatska sastoji se uglavnom od studenata, molite za nas da prevladamo poteškoće koje nam se nameću pri organizaciji, da ne zapadnemo u malodušnost jer već uviđamo da je ovo duhovna bitka koja mnogostruko nadilazi naše ljudske snage. Molite za nerođenu djecu, za njihove majke i očeve, doktore, za naš siroti narod da se okani puta smrti i prihvati Evanđelje života. Vjerujemo da Bogu ništa nije nemoguće, pa niti zaustavljanje drame pobačaja u Vinogradskoj bolnici, našemu narodu, cijelome svijetu.

 

“Što god učiniste za jednoga od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25,40)

 

Sve dodatne informacije: facebook grupa „40 dana za život – Hrvatska“; internetska stranica www.40daysforlife.com

u ime 40 dana za život – Hrvatska

Petra Tišljarić

 

 

 

„Hitna je velika molitva za život, koja prolazi kroz čitav svijet! Neka se iz svake kršćanske zajednice, iz svake skupine ili udruženja, iz svake obitelji i iz srca svakog vjernika uzdigne zanosna prošnja Bogu, Stvoritelju i ljubitelju života. Sam Isus nam je pokazao svojim primjerom da su molitva i post glavno i najsnažnije oružje protiv sila zla i poučio je svoje učenike da se neki đavli ne izgone osim na taj način. Pronađimo poniznost i hrabrost molitve i posta, kako bismo postigli da snaga koja dolazi odozgor sruši zidove zablude i laži, koji sakrivaju pred očima tolike naše braće i sestara pokvarenu narav postupaka i zakona protivnih životu, i otvori njihova srca naumima i nakanama nadahnutim na civilizaciji života i ljubavi.“

 

blaženi Ivan Pavao II., Evanđelje života, br. 100

 

 

 

 


 

 

 

33.dan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PODIJELI