Ovogodišnji susret franjevačke Međunarodne komisije za ekumenizam i međureligijski dijalog održava se u Mostaru.

U pratnji svog domaćina fra Ike Skoke, utemeljitelja franjevačkog centra za dijalog u Mostaru, predstavnici Međunarodne franjevačke komisije za ekumenizam i međureligijski dijalog predvođeni fra Russellom Murrayom, generalnim animatorom za evangelizaciju i predsjednikom Komisije, susreli su se s predstavnicima Islamske zajednice i Pravoslavne Crkve, a primio ih je i dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Predstavnici Međunarodne franjevačke komisije istaknuli su kao vrlo pozitivno da unatoč svim iskušenjima i tri rata koja su se ovdje vodila u jednom stoljeću, sve vrijeme se obnavlja i vodi dijalog te izgrađuje suživot.

Također, 20. veljače u prostorijama Gradske vijećnice u Mostaru susreli su se i s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, koji im je uputio riječi dobrodošlice te izrazio zadovoljstvo činjenicom da se njihov ovogodišnji susret održava upravo u Mostaru. Naglasio je kako je on jedini istinski višenacionalni i višereligijski grad u Bosni i Hercegovini, te da je teško stradao u ratu i još se uvijek obnavljaju materijalne štete ali međuljudski odnosi, a upravo vjerske zajednice i njihovi predstavnici u tome mogu puno pomoći. Zaželio je da im ovaj susret i boravak ostanu u ugodnom sjećanju te da svi pomognu svojim radom i zalaganjem u izgradnji bolje i sigurnije budućnosti svijeta.

Fra Murray je izrazio riječi zahvale gradonačelniku Bešliću na prijemu, porukama i informacijama koje im je pružio te na ugodnom boravku u Mostaru.

KT

Izvor: http://nedjelja.ba/hr/

PODIJELI