Kard. Parolin otvorio izložbu dječjih crteža darovanih papi Franji

85

U sjedištu dječje bolnice Bambino Gesù u Palidoru, nedaleko od Rima, Papin je državni tajnik kardinal Pietro Parolin 19. prosinca otvorio izložbu koju su zajedno organizirali spomenuta dječja bolnica i časopis „La Civiltà Cattolica“. Izložba je ostvarena s dječjim crtežima darovanima papi Franji, a njome se pokreće kampanja i prikupljanje priloga za prihvat i liječenje djece iz cijeloga svijeta u spomenutoj dječjoj bolnici Svete Stolice. Prikupljanje će se provoditi uglavnom na webu i društvenim mrežama.

100 crteža za Papu

Stotinu je crteža koje je ovjerovilo privatno tajništvo Svetoga Oca. Papa Franjo u svakom kutku svijeta, tijekom svojih putovanjâ i susretâ, od djece prima na dar njihove crteže. Tako je odlučeno povjeriti ih časopisu „La Civiltà Cattolica“, sa željom da ih se pretvori u dar za drugu djecu, i da postanu znak solidarnosti. „Papa je tako dobar, ovaj je crtež dar za njega“ – posveta je 5-godišnje Anne Marie, napisana na crtežu koji je poslala papi Franji.

Kard. Parolin: solidarnost s djecom

U našem djelovanju na međunarodnom planu – rekao je kardinal Parolin – povlašteno mjesto ima pozornost prema djeci. Zadaću koja je u prvom planu obavlja dječja bolnica Bambino Gesù koja ujedinjuje ljubav i oštroumnost medicinskoga znanja. Podupirati njezino djelovanje znači proširiti granice solidarnosti – kazao je kardinal te istaknuo da je u posljednje dvije godine, na humanitarnom planu, primljeno gotovo 100 pacijenata iz više od 30 različitih zemalja svijeta. U to se uključuju i inicijative prikupljanja sredstava kao što je naša izložba – primijetio je kardinal te objasnio – Riječ je o akcijama koje traže da se nešto daruje kako bi se odgovarajuće liječenje omogućilo bolesnoj djeci koja žive na periferijama svijeta, kako bi im se pružilo najbolje moguće liječenje.

Predsjednica bolnice i ravnatelj časopisa

Crteži te djece nas podsjećaju – primijetila je Mariella Enoc, predsjednica bolnice Bambino Gesù – da je svatko od nas građanin, ne samo vlastite zemlje, nego cijeloga svijeta. To je posebno važna poruka za Papinu bolnicu koja, uz pomoć sviju, želi biti mjesto liječenja za svu djecu, a posebice za one kojima je to najpotrebnije.

Djeca crtaju svijet i daruju ga Papi – kazao je p. Antonio Spadaro, ravnatelj časopisa „La Civiltà Cattolica“ – prikazujući osjećajan svijet, koji osjećaje i razum ne razdvaja kirurškim nožićem. Kako je podsjetio papa Franjo, djeca se smiješe spontano, i plaču spontano, za razliku od odraslih. Možda je najzahtjevnija poruka koju dobivamo uzimajući u ruke ove dragocjene crteže ta da nas djeca mogu ponovno naučiti smiješiti se i plakati –  primijetio je p. Spadaro.

Izvor: Vatikanski radio

PODIJELI