Dragi brate!

Prije svega primi Božji blagoslov od našega Gospodina Isusa Krista Nazarećanina. Dobio sam tvoje pismo i jako me veseli što si hodočastio pješke od Marije Bistrice do Međugorja.

Dragi brate, vjerujem da će Majka Marija i njezin Sin Isus imati milosti za tebe još na ovome svijetu. Ti si primjer običnog čovjeka koji svoj život daruje Bogu na najbolji način i u Marijinim si očima čovjek koji ide Božjim putevima milosti. Zamisli koliku si milost našao u Mariji jer si tolike ljude vratio k vjeri u kojoj su pronašli nadu. Kreni od mene, kakav sam bio potrudio sam se popraviti, krenuo Božjim putem a onda sam opet uprskao i iznevjerio Krista pa sam završio ponovo tu gdje jesam. Valjda je to bio jedini način da  se ponovo preispitam i da ponovo razmišljam o svojim grešnim postupcima i o Božjoj neizmjernoj ljubavi koju mi daje. Da nisam došao ovamo nikada ne bih obavio sakrament krizme a u kapelici prostora u kojem se nalazim krizmao sam se i sada više razmišljam o Bogu.

Ponekad mi je jako teško i mislim da ću od ove okoline poludjeti, ali tu je Majka Marija koja mi daje snagu da izdržim, spašava me i pomaže. Iako mislim da sam sam i da nemam nikoga, kćer mi ne dolazi ni sestra, jedino me je moj tata posjetio ali je i on bolestan.

Nemam nikoga, ali Majka Marija mi je dala tebe, Vlastu, Ivanku i velečasnog Vinka Pilića. Bog ne želi da budemo sami i On nam je dao braću i sestre i pomaže nam preko drugih ljudi.

Kada izgubim nadu i volju za život i kada se razočaram i mislim da nema izlaza, Ona je uvijek tu, Majka Marija, koja tješi svoju djecu i zauzima se za nas. Nosim njezinu čudotvornu medaljicu….O, Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo…..

R.K.

 

PODIJELI