Branitelji su pokrenuli na Facebooku molitvenu grupu koju su nazvali ” Molitvena grupa branitelja – Kristovi vojnici ljubavi ( 2.Timoteju 2,3 ).” Naziv “Kristov vojnik” izvučen je iz Svetoga Pisma iz Druge poslanice Timoteju 2,3 a najviše odgovara grupi ovoga tipa čiji je cilj trenutno u virtuali okupiti branitelje iz Domovinskog rata koji su uz to i vjernici,kršćani,rimokatolici,protestanti i pravoslavci i kome je na prvome mjestu Bog,obitelj i domovina.Mi imamo u planu za sada djelovati u virtuali ali naš cilj i naš plan je izaći iz virtuale u stvarnost i okupiti se kao molitvena zajednica koja će djelovati molitveno i humanitarno.Za sada djelujemo virtualno preko Rimokatoličkog portala PUT,ISTINA I ŽIVOT u rubrici “Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca” i te molitve mi branitelji pišemo iz srca za domovinu Hrvatsku.Uz dužno poštovanje teolozima i filozofima koji su o vjeri učili iz knjiga,mi branitelji smo onaj dio vjernika koji je osobno iskusio Božji dodir i Božju blizinu kada se na ratištu nalazio u pogibeljnim situacijama iz koje smo preživjeli.Oni branitelji i dragovoljci Domovinskog rata koji su to prepoznali se nalaze ovdje s nama ali ima i onih koji su nakon rata upoznali živoga Boga i osjetili su živo Božje prisustvo.Dakle,svjedočanstva su razna i nas ne zanima filozofija niti priča,nas zanima djelovanje.Mi ne želimo slušati priče kako je to radila Sveta Majka Tereza iz Kalkute,mi želimo raditi to što je radila Sveta Majka Tereza iz Kalkute.Želimo svim srcem i dušom živjeti Evanđelje,znamo da je to ponekad teško ali želimo se truditi živjeti.Ne želimo pričati o vjeri i o Bogu,želimo da naše djelovanje priča o Bogu i da drugi u nama prepoznaju da smo mi uistinu Kristovi vojnici koji će se molitvom,postom,hodočašćem,karitativnim djelovanjem svjedočiti Isusa Krista.Za sada “Molitve za domovinu Hrvatsku napisane iz srca” pišemo i svakodnevno objavljujemo na portalu PUT,ISTINA I ŽIVOT ( www.put-istina-zivot.com ) i te molitve printamo i šaljemo u neke zajednice gdje se moli pojedinačno pred Presvetim.Naš cilj je kada izađemo iz virtuale u stvarnost i kada budemo formirana molitvena zajednica da ćemo se pokušati okupiti uživo na zajedničku molitvu,hodočašća,druženja.Napominjemo i to da nam je bitno domoljublje ali domoljublje mora biti bogoljublje i mi nismo politička grupa ni zajednica zato vas molimo da kada dodajete novog člana u grupu da bude uistinu branitelj,domoljub i vjernik i da se ne stavljaju na grupu politički članci i da se politika ne komentira.Sve političke članke i komentare ćemo brisati iz grupe i upozoriti onoga tko bude stavljao jednom,drugi ai treći put ćemo ga isključiti iz grupe.Dragi moji nadam se da vam je sve jasno i od srca vam želimo puno zdravlja i obilje Božjeg blagoslova! Zemljo Hrvatska,Bog te blagoslovio!

 

Molitvena inicijativa ” Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca ” je inicijativa koju su pokrenuli branitelji.Ovu inicijativu pozdravljaju oni vjernici koji vole i mole za svoju domovinu Hrvatsku.Oni koji ne podržavaju ovu inicijativu nisu dužni podržati jer Bog nam je dao slobodu pa s toga možemo moliti ili ne moliti,možemo vjerovati ali i ne moramo vjerovati.Što uistinu misle pojedini branitelji koji su i članovi naše Facebook grupe ” Molitvena grupa branitelja – Kristovi vojnici ljubavi ( 2.Timoteju 2,3 )” i koji svoje molitve za domovinu Hrvatsku napisane iz srca kao i svjedočanstva objavljuju na portalu PUT,ISTINA I ŽIVOT. Ovdje možete pročitati razmišljanja i osvrte branitelja i domoljuba vezana za molitvenu inicijativu “Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca.” Pročitajte njihova razmišljanja.

 

 

 

 

FOTO: Ivica Matovina privatna arhiva

Kao dragovoljac Domovinskoga rata od 1991 godine,pripadnik ZNG-e,Samostalne satnije Saborsko i Prve gardijske brigade Tigrovi i zatočenik Srpskih koncentracijskih logora,podržavam ovu molitvenu inicijativu za domovinu Hrvatsku napisana iz srca kao i portal PUT,ISTINA I ŽIVOT koji promiče kršćanske i domoljubne vrijednosti.Posebno mi je drago što se na portalu mogu pročitati svjedočanstva branitelja koja su za vrijeme rata osjetili živo Božje prisustvo u vremenima kada smo se nalazili u pogibeljnim situacijama.Molitva za domovinu Hrvatsku je potrebna jer naša domovina Hrvatska je stvorena na krvi naših suboraca i na nevinoj žrtvi branitelja.Svaki Hrvat i domoljub dužan je moliti za domovinu Hrvatsku i svoj narod a moliti za svoj narod ne znači omalovažavati druge države i narode.Ovim putem zahvaljujem svim domoljubima i vjernicima koji mole za Hrvatsku i za nas branitelje.Neka vas Bog blagoslovi i čuva! Zemljo Hrvatska,Bog te blagoslovio!

( Ivica Matovina,razvojačeni i umirovljeni branitelj,pripadnik 1.gardijske brigade Tigrovi i zatočenik srpskih koncentracijskih logora iz Saborskog )

 

 

FOTO: Zvonimir Niković

Kao dragovoljac Domovinskog rata iz 1991 godine,pripadnik ZNG-a smatram da je ova molitvena inicijativa dobra stvar i da svaki narod na ovome svijetu koji ima vjere u srcu moli Boga za svoju domovinu i da u tome nema ničega lošega.Smatram da smo mi Hrvati više molili Boga u ratu nego sada u miru i smatram da trebamo moliti za domovinu Hrvatsku i da je to nešto lijepo.Spoj domoljublja i bogoljublja donosi blagoslov našoj domovini Hrvatskoj i volio bi da postanemo društvo i narod koji će Boga nositi u srcu.Nas rimokatolika ima 87% u Hrvatskoj ali smo više sakramentalizirani nego evangelizirani.Mislim da bi trebali više čitati Bibliju i otvoriti srce za Božju Riječ i tako bi nosili vjeru u svome srcu.Malo manje pričati o vjeri a više živjeti vjeru.Ovaj portal PUT,ISTINA I ŽIVOT dobiva podršku i neka što više nas vjernika moli za Hrvatsku iz srca.

Zvonimir Niković,dragovoljac Domovinskog rata 1991 iz Siska s prebivalištem u Zagrebu )

 

 

FOTO: Dragan Lukač

Podržavam ovu molitvenu inicijativu za domovinu Hrvatsku i svatko tko ima mrvicu ljubavi prema domovini ne bi mu smjelo smetati ovako nešto.Osobno nemam dara za pisanje molitvi ali oni koji imaju neka slobodno iz dubine srca pišu molitve jer vjerujemo da Boga vesele i one molitve koje nisu izgovorene nego i napisane.Ne vidim u čemu bi bio problem ili grijeh moliti za domovinu Hrvatsku.Zar molitva nekoga vrijeđa?Bolje da molimo za Hrvatsku nego da je proklinjemo i psujemo.Samo naprijed i neka Isus blagoslovi našu domovinu Hrvatsku i naš narod i neka nam Hrvatska a i portal PUT,ISTINA I ŽIVOT žive vječno.

Dragan Lukač,dragovoljac Domovinskoga rata i pripadnik 108 Slavonskobrodske brigade HV-e )

 

 

FOTO: Željko Hecer

Kao branitelj iz Domovinskoga rata i pripadnik Specijalne jedinice policije dajem podršku molitvenoj inicijativi “Molitvi za domovinu Hrvatsku napisana iz srca.Neka Bog blagoslovi našu domovinu Hrvatsku koju smo velikom žrtvom branitelja izborili.Pozdrav i Božji blagoslov svima koji vole domovinu Hrvatsku,svoj narod.Onima koji imaju probleme s opraštanjem šaljem poruku “Oprostite neprijateljima!”

Željko Hecer,branitelj i pripadnik SJP  iz Đurđevca )

 

Potpora molitvenoj inicijativi iz Kistanja

FOTO: Roko Antić

Kada se sabiremo na molitvu i s pouzdanjem se Bogu Svesilnome obraćamo sinovskim riječima “Oče naš” moleći ga da nam dade svagdanji kruh i da nam otpustio dugove naše… Zar možemo zaboraviti da su nam te riječi, poput sjemena gorušice, u srce posijali otac i majka, djed i baka…
Kao vjerni narod tako je od stoljeća sedmog, kada smo kao narod Hrvata ušli u vjernički izabrani narod – Crkvu katoličku i u krug zapadnoeuropskih naroda.
To nam je štitilo kroz duga stoljeća da se nismo, uza sve teškoće ni od koga pokorili.
Tu nebesku zaštitu smo posebno mi Hrvati iz Janjeva na Kosovu osjetili kroz sedam stoljeća života izvan matične domovine.
Katolička vjera nam je pomogla da kao starodubrovačka enklava očuvamo pripadnost hrvatskom narodu rođenjem, sviješću i srcem.
Sveta vjera koju primismo na krštenju postojano nas uči da gajimo mir među sobom i nastojimo oko mira sa svima.
Taj mir koji sada uživamo u našoj samostalnoj i neovisnoj Hrvatskoj možemo zahvaliti prije svega Odvjetnici Hrvata, našoj Gospi Velikog Hrvatskog krasnog zavjeta i vama braniteljima iz pobjedničkog i osloboditeljskog Domovinskog rata.
Svaki dan si pokušavam dozivati u svijest tu zahvalnost braniteljima, prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i ministru obrane Gojku Šušku.
Naše rodoljublje je kršćansko. Stoga ću ovu poruku i podršku molitvenoj inicijativi naših branitelja završiti molitvom za Domovinu:

Gospodine Bože, Ti si stvorio zemlju i čovjeku je povjerio. Svaki je njezin kutak drag i dragocjen, ali je meni najdraža moja domovina. Blagoslovi nju i njezine stanovnike. Daj da se u njoj ostvaruje duhovno i materijalno blagostanje, u prijateljstvu, bratstvu i ljubavi. Oslobodi nas od svih zala koje nam prijete i posebno ove sadašnje pošasti koronavirusa. Sve nas obdari duhom istine i ljubavi da tebi vjerno služimo i međusobno se bratski ljubimo i tako slavimo Tebe, Višnjega vladara, sada i u nebeskoj domovini. Amen.

 

 

(Molitva uzeta iz molitvenika za katolike u oružanim snagama i redarstvenim službama RH. Ta mi je draga knjižica dragi dar vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca, u prigodi nastupa MPZ Sveta Cecilija iz Kistanja u Kninu rujna mjeseca 2000. godine)

 

Roko Antić,
Nedjelja, 29.03.2020.
Uz veliki pozdrav dragom prijatelju i bratu Josipu Jurčeviću!

 

 

 

FOTO: Željka Lukinić

 

Moje ime je Željka Lukinić i bila sam braniteljica Kostajničke bojne 17. Sunjske pukovnije. Podržavam portal PUT,ISTINA I ŽIVOT te njihovu spremnost na pomoć u bilo kojem pogledu. Neka Vas sve čuva i blagoslovi dragi Bog !

 

 

FOTO: Siniša Roso

Ja sam Siniša Roso rođen 1973. godine, časnik hrvatske vojske i policijski inspektor u miru. Dakle, hrvatski državljanin i hrvatski branitelj iz domovinskog rata. Nastradao sam u domovinskom ratu kao ratnik jer eto bio sam pripadnik i elitnih postrojbi oružanih snaga RH. Kao mlađi čovjek svjedočio sam pokušaju razaranja i uništenja moje domovine, a moji djedovi su ranije težili stvaranju cjelovitosti i neovisnosti države kakvu sada imamo. U tom cilju sam i ja djelovao. Uz pomoć mojih ratnika s molitvom, krunicom oko vrata i svim drugim raspoloživim nam sredstvima nesebično, a pun entuzijazma braneći domovinu, čast i ugled, uspio sam. Drago mi je da sada moja djeca nisu u nuždi prolaziti ono što sam u ostvarenju onog temeljnog cilja i ja prolazio. Drago mi je da danas žive i rade u samostalnoj, cjelovitoj i neovisnoj svojoj domovini. Velika je čast biti svoj na svome, Moj sin Ante sada dječak, svakodnevno svjedoči činjenici pozdanja u Boga te mora znati svoju povijest, mora poštovati ponajprije sebe, svoje hrvate a potom i druge narode. On Mora biti dio zaglavnog kamena zajedno sa svojom generacijom kako se san njegovih pradjedova i stvarnost njegova oca ne bi poljuljala.
Zato nedvojbeno podržavam molitvu za domovinu, jer molitva i obraćenje trojedinom Bogu daje smisao za budućnost.

Potpis: Siniša Roso

 

      Preporučujemo svjedočanstva branitelja objavljena na portalu PUT,ISTINA I ŽIVOT da ih pročitate 

 Klikom na sličicu otvorit će vam se tekst

 

 

Svjedočanstvo branitelja Robija

 

Hrvatski branitelj

 

SVJEDOČANSTVO BRANITELJA:” Sedam dana nisu nam vode dali da pijemo, ali mene je moja Majka držala napojena vodom…ne znam kako…bio sam žedan, jezik je natekao kao balon, u ustima nema sline, suh, gušiš se od žeđi, ali mir vlada samnom…molim se svojoj Majci Božjoj… Bio sam 28 dana u logoru…sa 75 kg pao sam na 54 kg…takav sam i razmjenjen na Koranskome mostu…”
SVJEDOČANSTVO BRANITELJA: Molitva je iznimno moćna, samo molitva Bogu i strpljenje je jedina zaštita.

 

 

 

 

 

SVJEDOČANSTVO HRVATSKOG BRANITELJA :” Opraštam svima, Gospodine!”                                               

 

 

 

 

Vojnikov molitvenik

 

Dragovoljci Domovinskog rata i branitelji koji su za vrijeme rata ili poslije rata doživjeli posebno duhovno iskustvo,susret sa živim Isusom Kristom tj. ako su u nekim životom situacijama osjetili kroz svoju patnju Božje prisustvo i ako su kroz molitvu osjetili Božji dodir mogu s nama podijeliti svoje svjedočanstvo.Svoja svjedočanstva možete poslati na gmail adresu

[email protected]

Hvala vam od srca i neka vas prati Božji blagoslov!

 

Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca

Molitve napisane za domovinu Hrvatsku svakodnevno objavljujemo na portalu PUT,ISTINA I ŽIVOT (www.put-istina-zivot.com) u kategoriji ” Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca” a neke molitve će se čitati u nekoliko molitvenih zajednica pred Presvetim.Sestro i brate ako želiš pisati svoje molitve iz srca za domovinu Hrvatsku pošalji nam na email adresu [email protected] i mi ćemo ih objaviti na portalu.Neka vas prati Božji blagoslov!

 

 

MOLITVA ZA BRANITELJE NAPISANA IZ DUBINE SRCA

Vašu molitvenu nakanu tj. molitvu za branitelja/e možete napisati svojim riječima iz srca.Započnite :” Gospodine Isuse,za branitelja ( recite ime )…( dalje svojim riječima ) i pošaljite na email adresu [email protected] i vašu molitvu ćemo objaviti na portalu PUT,ISTINA I ŽIVOT ( www.put-istina-zivot.com ) i na nekoliko Facebook molitvenih grupa ali ćemo i proslijediti i u nekoliko molitvenih zajednica gdje će se pojedinačno čitati pred Presvetim.Molitve će biti uključene i u Svete Mise.

 

 

Humanitarka Željka Lukinić Beba

Željka Lukinić Beba je poznata humanitarka i razvojačena braniteljica iz Sunje koja ima težak život jer je kao dijete završila u domu. Kao mladu djevojku zahvatio ju je Domovinski rat, pa se odlučila priključiti Kostajničkoj bojni s kojom je provela dvije godine na ratištu.
Nakon razvojačenja Željka je nastavila svoju životnu borbu i teško je oboljela od raka i od PTSP-a i rastrgana mnogim teškim psihičkim problemima svoj mir pronašla je u pomaganju malenima i siromašnima. Osnovala je facebook humanitarnu grupu “Poklanjam – Sunja i okolica” i preko fanova i prijatelja grupe pomogla je mnogim siromašnim obiteljima na području Sunje i okolice. Odjenula je i obukla mnogu djecu, prikupila namirnice i kućne potrepštine za siromašne obitelji, pronalazila je i namještaj za domove onih koji ga nisu imali.
Pomaganje bližnjima i potrebitima dao joj je novi smisao u životu – pomaže svima u potrebi bez obzira na vjeru i naciju.
Željka Lukinić Beba je prijateljica našeg portala, a ovim putem pozivamo sve katoličke i kršćanske humanitarne organizacije, humanitarne udruge, braniteljske udruge, donatore i podupiratelje, pojedince koji žele surađivati sa Željkom da se jave na facebook profil

Željka Lukinić: https://www.facebook.com/zeljka.lukinic.10

ili na facebook humanitarnu grupu – POKLANJAM (samo Sunja i okolica)

Link grupe: https://www.facebook.com/groups/637914853431565/

Napomena: Pomoć ne šaljite u novcu.

Hvala i neka vas prati Božji blagoslov! MIR I DOBRO!

VIDEO: https://www.youtube.com

 

Preporučujemo knjigu od Vukovarskog braniteja Vilima Karlovića ” Preživio sam Vukovar i Ovčaru ” 

 

Također preporučujemo i Facebook stranicu ( Ulazi se klikom na naslov ili sliku )

 Preživio sam Vukovar i Ovčaru – Vilimbook

Knjiga “Preživio sam Vukovar i Ovčaru”
Vilim Karlović je kao dvadesetogodišnjak ostavio trudnu suprugu i šestomjesečnog sinčića Zvonimira te mirni obiteljski život u Zagrebu i uspješnu sportsku karijeru prvaka ondašnje države u full kontaktu, zamjenio ulaskom u Prvu gardijsku brigadu “Tigrovi” i obranom Vukovara. 1991. godine.
Nakon pada grada biva zarobljen. Jedan je od sedmorice koji su preživjeli pokolj na Ovčari, te kasnije preživljava masakr na Veleprometu i teško četničko zlostavljanje u jednoj kući. Nakon što ga iz “kuće strave” spašavaju dvojica Šešeljevih četnika, Predrag Milojević -Kinez i Marko Ljuboja – Mare, od druge četničke skupine, odveden je u srpski logor Sremska Mitrovica gdje je proveo 6 mjeseci.
Ova knjiga iskreno, potresno i kroz vjeru svjedoči što se sve događalo u Vukovaru nakon pada grada i kako ga je preživio jedan branitelj koji je sve svoje strahove i pouzdanje stavio u ruke Bogu.

Knjiga predstavlja osobno svjedočanstvo najgorih, ali i najboljih ljudskih osobina kako ih samo rat može iznjedriti, nevjerojatnih povijesnih događaja iz vremena Domovinskog rata, kao i teških događaja novijeg datuma. Knjiga govori o:

– herojskoj obrani Vukovara i teškim borbama do posljednjeg dana,
– nevjerojatnoj priči o preživljavanju masakra na stratištima Ovčare i Veleprometa, mjesta najvećih zločina u Domovinskom ratu, – zatočeništvu u srpskom logoru Srijemska Mitrovica,
– svjedočenjima na beogradskom procesu i suđenju za Ovčaru,
– razgovoru sa Šešeljevim četnikom koji je Vilima Karlovića spasio iz “kuće strave”,
– analizi zašto se dogodila Ovčara i tko su pravi krivci za taj masakr,
– ljudskim padovima u životu i ubojstvu koje je počinio autor knjige,
– snazi vjere i nadi koju nikada ne smijemo izgubiti,
– praštanju, pomirenju i ljubavi prema svakome jer zločin ima samo jednu pripadnost – Zlu.

Autor u Uvodu knjige piše kako bi volio da svi koji knjigu budu čitali ne čine to kao Srbin ili Hrvat nego isključivo kao čovjek.

Svojom knjigom i svjedočanstvom autor poziva na poštivanje žrtve Domovinskog rata te svjedočanstva Božjih djela onih koji su nekim čudom preživjeli nemoguće i sami bili žrtve.

Autor svojim svjedočanstvom kroz knjigu želi:
– prikazati važnost žrtve i križnog puta kao temelj ljubavi koja vodi čovjeka prema bratu čovjeku i prema Bogu,
– svjedočiti ljudima na svom životnom primjeru da je Bogu sve moguće i kako nikada u životu ne smijemo izgubiti Vjeru i Nadu.
– poziv na beskompromisno obraćenje i promjene kroz otvoreno srce prema svakom čovjeku, pa i najgorem neprijatelju i mučitelju.
– zagovarati oprost koji nam je ostavio Isus Krist kao jednu od najvećih poruka, jer je umirući na križu izgovorio misao u kojoj leži sva dubina Božje veličine i ljubavi: „Oprosti im Oče, jer ne znaju što čine!“.
– boriti se za duhovno izliječenje naše domovine kroz pozivanje na molitvu, post i žrtvu.

 

Izvor: www.put-istina-zivot.com

PODIJELI