U noći s 22. na 23.12. u zagrebačkim Remetama, u Duhovnom centru preko puta crkve, održat će se cjelonoćno klanjanje pod nazivom ”Pokloni se Kristu da domovina bude Kristova.” Klanjanje organizira molitvena zajednica Zamak.

– Cilj je klanjanja moliti pred Presvetim Oltarskim Sakramentom za preobrazbu Hrvatske u svakom pogledu, političkom, duhovnom, socijalnom, jer svjedoci smo u zadnje vrijeme sve većeg moralnog nereda u našem narodu – kaže brat Ante Škugor iz Župe.

Klanjanje će započeti u 19h, a završit će s misom zornicom u 05.55h. Na početku će otac Provincijal imati izlaganje Presvetog i kraći duhovni nagovor. U 03.00h molit će se krunica Božanskog Milosrđa, a pred sam kraj i Gospina krunica kao završetak, ali i kao priprema za Euharistiju.

S istim geslom i s istom nakanom klanjanje se održava od 21.12. u 7.00 do 22.12. u 7.00 u Dubrovniku u crkvi sv. Josipa u starom gradu.

Na isti način i u isto vrijeme kao u Dubrovniku, 24 satno klanjanje za Domovinu se održava i u Berlinu u crkvi sv. Klementa, koja je dugo godina bila crkva Hrvatske katoličke misije u Berlinu, a sada je mjesto vječnog euharistijskog klanjanja za taj grad.

Treći je ovo puta u ovom došašću da se organizira produženo istovremeno klanjanje na više lokacija s istom nakanom te postoji nakana da se u ovu mrežu molitve iduće godine uključe i drugi gradovi.

Više o inicijativi može se pročitati ovdje.

Inače, Remete se smatraju vrlo važnima za molitvu na nakanu preobrazbe Domovine upravo zato što je tamo vjekovno svjetište Zagovornice Hrvatske kojoj je Hrvatski sabor povjerio domovinu – odluka koja nikad nije opovrgnuta.

Izvor: http://www.laudato.hr/

PODIJELI