CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

petak 16. listopada 2015. godine

CARITAS DAROVAO 6 TONA JABUKA

Sa željom da skrene pozornost javnosti za problem siromaštva i socijalne isključenosti, uoči Svjetskog dana borbe protiv siromaštva (17. listopada) Caritas Zagrebačke nadbiskupije danas je građanima besplatno dijelio jabuke na glavnom zagrebačkom trgu.

Akciju, u kojoj je podijeljeno 6 tona jabuka za šest stotina građana, zagrebački Caritas proveo je u suradnji s Hrvatskom mrežom protiv siromaštva.

Jabuke su dijeljene 16. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića od 10 do 12 sati, a svaki građanin u potrebi mogao je, uz potpis, dobiti vreću od 10 kg jabuka.

151016-jabukenatrgu-12-webUz zaposlenike Caritasa, u podjeli jabuka sudjelovali su i Caritasovi volonteri.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine odlučila je da se 17. listopada obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti kako bi se promicala nastojanja za smanjenjem siromaštva u svim zemljama.

151016-jabukenatrgu-33-webOsim skretanja pozornosti na problem siromaštva glavni cilj obilježavanja ovog dana je iskazivanje solidarnosti s osobama u potrebi promicanjem aktivnosti za smanjenje siromaštva. Siromaštvo, koje se definira kao nedostatak osnovnih uvjeta za život i osnovne ljudske potrebe, poput hrane, pića i doma, globalni je problem današnjice, a na poseban način svakog petog sugrađanina Republike Hrvatske.

 

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:

Stjepan Moškatelo

PODIJELI