U zadnje vrijeme sve češće nailazim na molitvene nakane vezane za ljubav, partnerstvo i brak. Sve je više mladih koji vape za partnerstvom koje će biti blagoslovljeno brakom.

Često susrećem poznanike koji su još uvijek sami i, skoro pa uvijek, žale se kako je teško pronaći idealnog partnera, kako čekaju da im ga Bog pošalje na put…draga braćo i sestre…nemojte čekati, nemojte život podrediti iščekivanju. Živite ga u skladu sa Božjim naumom i planom. On zna kada će vam poslati srodnu dušu. On zna kada će biti pravo vrijeme. Svi smo mi različiti, a ipak svi smo jednako stvoreni na sliku Očevu.
Bog ne želi da itko od Njegove djece bude sam i u samoći. Naš Bog želi da živimo ljubav. Želi da osjetimo blagoslov prijateljstva, braka i djece. Nemojte se osuđivati svojim postupcima i tražiti pogreške i uzroke vašeg trenutnog stanja ili samoće. Znajte da naš dobri Bog nikada neće zaboraviti vaše vrijeme, vaše snove, vaše osjećaje i vašu budućnost. Svakoga od vas On će u pravo vrijeme blagosloviti najiskrenijom i najvjernijom ljubavlju, onom ljubavlju koja može podnijeti teret života. Svakoga čeka ispunjenje kroz život; ispunjenje koje je najbolje za nas i koje iz dubine srca priželjkujemo. Bog zna sve naše naume.
Posvetite svoj život Bogu i On će vas odvesti u pravom smjeru. Nikada nemojte žaliti ako vam je nekoga stavio na put. Bio taj netko dobar ili loš, svaki susret, druženje, dani ili mjeseci, a ponekad i godine sa takvom osobom stvorile su i napisale stranice našeg života. Onog života kakvog nam je Gospodin omogućio i namjenio. Iz dobrih i iz loših situacija čovjek može izvući pouku, smisao i ono najvažnije; upoznati sebe samoga. A kada upoznamo sebe, tada spoznajemo i ono duhovno i najsvetije; Njegovu ljubav.
Uz Boga čovjek nikada nije sam. Imati takvu neraskidivu vezu vrijednije je od bilo koje druge veze u ovozemaljskom svijetu. Ne postoje ljudi čiji je život oličenje savršenstva. Samo je jedno savršenstvo nama poznato; naš Gospodin. Uz Njega, svi naši problemi, životni križevi, propusti i grijesi postaju savršeno maleni i beznačajni a sutra postaje savršeno baš kao i pouzdanje u Božju providnost.
Iz svog iskustva svjedočim da su mi najljepši životni trenuci došli nenajavljeno, neočekivano i kada sam se najmanje nadala, a sve to dogodilo se od onog trenutka kada sam Bogu podarila sve svoje misli, razmišljanja i nadanja. On je znao kada i na koji način ih treba dozirati u moj život. Tako je bilo jučer, tako je danas, tako će biti i sutra ako dragi Bog da. Radujem se svakom novom danu jer uz Boga ne postoji riječ “odustati”. Zajedno koračamo kroz život. On djeluje, a ja živim. I tako već godinama.

Biljana P.

PODIJELI