Ono što je potaklo moje obraćenje bio je poziv na čistoću od Boga preko mojih prijateljica koje su imale veliku ulogu u tome, koje su me ohrabrivale da konačno kažem “DA” čistoći u potpunom smislu. Sjećam se da sam išla ulicom i razmišljala u sebi: “ili ću živjeti čistoću kako treba ili nikako, jer takvo što ne mogu živjeti polovično “.
I tako je krenuo dosta veliki preokret u mom životu. Donijela sam par jako bitnih odluka koje će mi pomoći u mom duhovnom životu i življenju čistoće. Odlučila sam da više neću izlaziti van jer to mi je više štetilo nego pomoglo, a i nisam se lijepo osjećala kad sam trebala izaći. Sad kad gledam na to, nema se tu što lijepog ni vidjeti u tom izlaženju, tu se sve vrti samo oko alkohola, cigareta, droge , “prodavanje ” vlastitog tijela za jedan pogled. Pa vrijedim puno više od toga!
Bog je na mukotrpan način dao svoj život, ne samo za mene, nego za sve nas i zašto bi onda na takav način provodila svoj život. Još jedna odluka koja je jako bitna u življenju čistoće, to je čedno oblačenje. To jednostavno ne može jedno bez drugog. Za tu odluku djelovala sam na način, da sam bacila svu odjeću koja nije čedna, jer nije u redu da tu odjeću nekome dajem kad bi onda nekog drugog dovela u grijeh.
U čistoći je jako važna molitva kao i redovito da se ide na ispovijed, svetu misu i na blagovanje Tijela Kristova. U početku sam išla skoro svaki tjedan na ispovijed, a sad nakon 2-3 tjedna. Volim ići na misu i primiti živoga Boga, to me ispunjava potpuno. Onda ne razmišljam kako je ovaj svijet isprazan i kako me ne može skroz zadovoljiti. I mogu reći da me je Bog oslobodio tjelesnih navezanosti. Danas pornografija i bludnost upropaštavaju tolike ljude, a ja mogu samo zahvaljivati Bogu što nisam vezana za takvo što. Također, Bog me je oslobodio i brojnih strahova.
Naša Majka Marija najveći mi je uzor i Nju posebno volim i posebno sam vezana za Nju. I baš Njoj, svojoj Majci, koja zna što je najbolje za mene prepustila sam da mi nađe mog budućeg supruga. Za Nju mogu reći da je prava žena koja današnjim ženama može biti uzor u potpunosti. Ona je jako nježna i dobra Majka koja je uvijek spremna pomoći svome djetetu i Kraljica mira i ljubavi.
Ušla sam Bogu hvala u drugu godinu hoda s Isusom i Marijom!! Jako sam sretna zbog toga i što se mogu Božjim djetetom zvati! Prije sam imala mišljenje da kad se čovjek obrati da to je to i gotovo! Ali sada shvaćam da taj proces obraćenja traje cijeli život i da se treba ustrajati u tome stalno! I najljepši mi je osjećaj kad osjećam svoju čistoću i kad osjetim da sam voljeno Božje dijete. Bilo bi mi jako drago kad bi baš moje svjedočanstvo potaklo nekoga da živi čistoću, jer to je nešto najljepše i najdivnije sto nam je Bog mogao dati!
Lijepo je rečeno: Čistoća je krepost – to je dar kojim Bog ukrašava svoju djecu kao što proljetno cvijeće krasi livade.

 

K. S.

PODIJELI