Sveti se Otac priprema za Božićna liturgijska slavlja i za završetak godine. Sutra neće biti opće audijencije. Papa će na Badnji da s početkom u 21 sat i 30 minuta predvoditi svetu misu Gospodinova rođenja.

Ovogodišnje je božićno slavlje uronjeno u Svetu godinu koja, svojim snažnim pozivom na milosrđe, potiče kršćane da pozornije promatraju Djetešce Isusa u „jaslicama“ periferija, gdje obično nema blještavila ni plešućih božićnjaka u izlozima: u staračkim domovima, u menzama za siromašne, u barakaškim naseljima gdje useljenici pokušavaju osjetiti bar malo kućne topline.

Ako želiš naći Boga, onda ga traži u bolesnima, traži ga u poniznosti, traži ga u siromaštvu. Traži ga tamo gdje je sakriven: u potrebitima, u bolesnima, u gladnima, u uznicima – rekao je Sveti Otac otvarajući Vrata milosrđa u gostinjcu Rimskoga caritasa, koji se nalazi kraj glavne željezničke postaje Termini.

Zacijelo će sve to biti u srcu pape Franje kad će 24. prosinca s početkom u 21 sat i 30 minuta uzlaziti na oltar u bazilici Svetoga Petra za svečanu svetu misu Gospodinova rođenja i kad će se na Božić pojaviti na središnjem balkonu Vatikanske bazilike da blagoslovi Grad i svijet.

U međuvremenu se glavne svjetske televizijske postaje pripremaju za prijenose liturgijskih slavlja kojima će predsjedati Sveti Otac. U glavnoj će dvorani našega radija u jedanaest sati 24. prosinca biti upriličen briefing za novinare mondovizije koji će pratiti božićna liturgijska slavlja svetoga oca uključujući Angelus na sv. Stjepana, te Prvu Večernju i Tebe Boga Hvalimo na Staru godinu s početkom u 17 sati u bazilici Svetoga Petra.

 

Izvor: Portal Vatikanskog radija na hrvatskom jeziku

 

PODIJELI