Pitanje:

Zanima me što biste vi naveli kao glavni razlog okretanja mladih ateizmu? Te zašto ne želite krstiti dijete nevjernika, ako ono to izričito želi, bez da se roditelji moraju podvrgnuti istom? Zašto je toliko mržnje od strane katolika prema onima koji ne vjeruju u božanstva,zar ne bi trebali voljeti jedni druge? Zanimljiva stvar,više im smeta ateist nego pripadnik druge vjeroispovijesti! Osjetila sam na svojoj koži mnogo ignoriranja činjenica od strane vjernika. Zahvaljujem 🙂

Odgovor:

Osobno smatram da je jedan od razloga okretanje leđa Bogu. Ljudi su se nekako previše uzoholili te smatraju da mogu bez Boga, no u konačnici shvate da su bili u zabludi, ali često tada za mnoge stvari bude već prekasno. Ne znam točno kako je na zapadu i kad je tamo krenulo “niz brdo” što se tiče življenja i prakticiranja vjere, ali kod nas na prostoru Balkana taj trend je započeo unazad kojih 20-ak godina tj., s početkom rata. Drugi od uzroka je i izvrtanje moralnih i etičnih vrednota. Ono što prije nije bilo dobro sad je postalo dobro i obrnuto.
Drugo pitanje mi nije jasno pa onda ne mogu na njega ni odgovoriti. Ja nisam čuo da je nekome zabranjeno krštenje ako ispunjava sve pred uvjete koji se za to traže.
I ovo treće pitanje je generalizirajuće pa na žalost ni na njega ne mogu odgovoriti. morat ćete se potruditi biti konkretniji u postavljanju pitanja.
Što ste htjeli reći s one dvije zadnje rečenice? Ostale su mi nedorečene
Mir i dobro!

 

PODIJELI