Susretom se želi odgovoriti na poziv pape Franje da mladima pristupimo tamo gdje se oni nalaze

Mate Žaja – Vatikan

Očekuje se da će oko 1200 mladih u dobi između 18 i 35 godina sudjelovati na susretu katoličke mladeži na Arapskom poluotoku, koji će se održati 26. i 27. listopada u Ras al Khaimahu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Očekuju se mladi iz Omana, Kuvajta, Bahreina, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Susretom se želi odgovoriti na poziv pape Franje da mladima pristupimo tamo gdje se oni nalaze, da saslušamo njihova očekivanja i da im ponovno pokažemo Isusovo lice svjedočeno i objavljeno u Crkvi koja je uvijek spremna primiti, uključiti i hodati zajedno bok uz bok – piše u priopćenju kojim se predstavlja taj događaj.

“Želimo ojačati vjeru mladima koji žive u teškim okolnostima” – rekao je biskup Paul Hinder, apostolski vikar za južnu Arabiju, u intervjuu za katoličku tiskovnu agenciju FIDES, te dodao da će biskupi biti s njima kako bi im izrazili svoju solidarnost i ljubav.

Biskup Hinder je kazao da će ove godine razmišljanje biti nadahnuto riječima arkanđela Gabriela: “Ne boj se Marijo! Ta našla si milost u Boga.” (Lk 1,30), što je u skladu s marijanskom temom predstojećeg Svjetskog dana mladih u Panami. Biskup Paul Hinder rekao je da žele mlade ohrabriti da se i oni mogu bez straha radovati Božjoj milosti, te nastavio da nam upravo Blažena Djevica Marija može na jedinstven način pokazati kako živjeti poput djece Božje i zračiti ljubavlju, radošću i mirom.

 

Izvor: https://www.vaticannews.va/

PODIJELI