Papa Franjo je jučer poslijepodne neočekivano posjetio privremenu zdravstvenu stanicu za potrebite postavljenu na Trgu svetoga Petra, a otvorenu povodom Svjetskoga dana siromaha koji se obilježava sutra, 18. studenog

Michele Raviart; Ariana Anić – Vatikan

Bilo je to jedno od iznenađenja pape Franje. Odmah su ga dočekali brojni siromašni s različitim teškoćama i okupili se oko njega – rekao je nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskoga vijeća za novu evangelizaciju, koji je organizirao inicijativu i dopratio Svetoga Oca. Papa ih je pozdravio sve, svakoga posebno, saslušao ih je i pozdravio dragovoljce – rekao je nadbiskup te dodao – Mislim da je to bila još jedna gesta velike solidarnosti i kršćanske ljubavi koju je Papa želio posvjedočiti.

Ljubav prema siromasima

Papin je posjet potaknuo prekrasne osjećaje – rekla je pak Giustina Bezzi, liječnica koja radi u stanici. Sudjeluje i zajedno s nama živi ovo iskustvo koje je prekrasno; postajemo, naime, svjesni da postoji skrivena humanost koja ti obuzme dušu.

Stanica aktivna 14 sati dnevno

U zdravstvenoj stanici, inauguriranoj 12. studenog, radi osam ambulanti, a otvorena je 14 sati dnevno, od 8 do 22 sata. Svrha je te strukture pružanje liječničke i dijagnostičke pomoći siromašnima i potrebitima.

 

Izvor: https://www.vaticannews.va/

PODIJELI