Povodom početka adventa svećenici Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima imali su u subotu, 1. prosinca 2018., u „Domu sv. Nikole Tavelića“ sestara Služavki Maloga Isusa u Grottaferrati, duhovnu obnovu koju je predvodio duhovnik Zavoda pater Mihály Szentmártoni

Po dolasku u Grottaferratu svećenici su, zajedno s vicerektorom don Markom Đurinom, posjetili generalnu kuću Školskih sestara franjevki Krista Kralja. Nakon upoznavanja s poviješću i aktivnostima družbe svećenici su se uputili u kuću sestara Služavki Maloga Isusa. Prije početka duhovne obnove mons. Milan Simčić, svećenik Riječke nadbiskupije, u kratkom je predavanju opisao djelatnost i prilike svećenika koji su uz pomoć Božje providnosti kupili tu kuću 1959. godine, da bi u njoj nastavili poslanje i karitativnu aktivnost bratovštine Sv. Jeronima, u pomaganju hrvatskim izbjeglicama nakon Drugoga svjetskoga rata, koja se zbog političkih prilika morala iseliti iz Zavoda sv. Jeronima.

Duhovnik je potom održao nagovor na temu euharistije, nakon kojega je slavljena sveta misa koju je predslavio nadbiskup mons. Martin Vidović, apostolski nuncij. Prigodnu je propovijed održao pater Szentmártoni. Potaknut čitanjima iz Apokalipse te evanđeljem, koji govore o Gospodinovom ponovnom dolasku, duhovnik je posebno istaknuo milost koju primamo u svetoj ispovijedi te da sve ono što na zemlji budemo ispovjedili neće nas se pitati na posljednjem sudu. Nalazimo se u Crkvi koja je sveta i grešna te uvijek moramo biti svjesni da je to Crkva svetaca, što svjedoče i naša osobna iskustva i dodir s njima, naglasio je pater Szentmártoni.

Uz svećenike članove Zavoda, na duhovnoj su obnovi sudjelovali i mons. Juraj Batelja, postulator kauze blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, mons. Hrvoje Škrlec, savjetnik Apostolske nuncijature pri Europskoj uniji u Bruxellesu, časne sestre milosrdnice i djelatnice Zavoda.

Izvor: https://www.vaticannews.va/

PODIJELI