Prije nekoliko godina jedna hrvatska političarka se oglasila u medijima s svojom izjavom kako bi liječnike trebalo stimulirati jer bi ih s povišicom motivirali da obavljaju abortuse. Dotična političarka smatra da je abortus pravo svake žene koja ne želi iz određenog razloga roditi neželjeno dijete a za nas vjernike abortus je ubojstvo i smrtni grijeh  jer dijete koje se nalazi u utrobi majke je živo a život počinje od začeća.

S obzirom da se pojedini političari zalažu za neoliberalizam koja abortus smatra ljudskim pravom, crkva koja se zalaže za život i koja se bori protiv abortusa postaje trn u oku pojedinim političarima.

Osim Katoličke crkve i sve druge vjerske zajednice se bore protiv abortusa jer sve vjerske zajednice se slažu u jednome a to je da život počinje od začeća.

U zadnje vrijeme u medijima se vode razne rasprave vezane za prava raznih manjina, nacionalnih, vjerskih, seksualnih i drugih ali se otvaraju rasprave vezane i za spolni odgoj djece u pubertetskoj i nepunoljetnoj dobi. Mnogi mladi nisu dovoljno upućeni u teme vezane za seksualnost i spolni odgoj a osobno mislim da se o tim temama treba pričati s mladima jer su uskraćeni za informacije i nisu upućeni jer u obiteljima i društvu to je još uvijek tabu tema koja nije poželjna za otvaranje za raspravu.

Upravo radi neupućenosti i radi neznanja mladi se rano upuštaju u spolne odnose ne razmišljajući o posljedicama koje im se mogu dogoditi kao nap. neželjena trudnoća.

Velika je greška što se mlade želi krivo odgojiti poput kako prvi puta imati spolni odnos, kako staviti kondom ili kako se zaštiti od neželjene trudnoće.

Nekada ne tako u davnoj povijesti u mladosti naših djedova i baka o tim temama se uopće nije pričalo a danas se rade doktorati na temu spolnosti i seksualnosti.

Naši djedovi i bake u velikoj većini nisu bili toliko obrazovani ali opet nitko ih nije morao educirati niti ih učiti kako se stvara novi život. Oni su se držali jednog pravila a to pravilo je Katolička vjera i držali su do predbračne čistoće što je najsigurnija kontracepcija. I u onim vremenima se možda desilo da se pojedini parovi nisu držali predbračne čistoće ali su ti parovi stvarno bili rijetki a danas je obrnuto jer su rijetki oni parovi koji nevini i čisti ulaze u brak. Također u vremenima naših djedova i baka rijetki su bili slučajevi rastave brakova a danas u RH svaki treći brak završava rastavom. U čemu je problem? Možda bi se trebali vratiti na stare običaje koje nam Katolička vjera nalaže a to je da do braka hodamo čisti i nevini. Koji je plod toga? Sigurno blagoslov a naveo bih primjer jednog mog dobrog prijatelja koji me jako iznenadio kada mi je rekao da je on sa svojom djevojkom hodao u čistoći i da su oboje nevini ušli u brak. Bog ih je blagoslovio i danas su roditelji troje zdrave i lijepe djece. Njihov brak je sretan i blagoslovljen,onakav kakav bi svi htjeli imati i o kakvom sve djevojke i svi mladići sanjaju.

On je vjernik i takvu suprugu je izmolio a dok je bio slobodan mladić molio je devetnicu da mu Gospodin pošalje djevojku za brak i deveti dan devetnice svoju djevojku je upoznao poslije sv. Mise u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu.

Nedavno sam u jednom dnevnom tisku u crnoj kronici pročitao kako su se djevojke razgolićene slikale i pozirale svojim mladićima a nakon prekida te fotografije su poslužile za ucjenu te su poslije završile na internetu. To je komentirala profesorica psihologije koja je rekla da će na psihu tih djevojaka ostati trajne posljedice. Gledajući s duhovne strane sotoni je cilj da ponizi svaku djevojku i cilj mu je  da joj uništi život upravo radi toga što je žena poslana na ovaj svijet da bude majka  a sotona koji je kralj laži i lukavštine u današnje vrijeme je dobro iskoristio tehnologiju kako bi uništio nečiji život.”Sotona obilazi kao ričući lav tražeći koga da proždre.” (1.Pt 8-10)Da bi izbjegli ovakve situacije najsigurnije sredstvo protiv iskorištavanja djevojaka ili protiv neželjene trudnoće je vjerska i duhovna disciplina i molitva.”Bdijte i molite da ne upadnete u napast” (Mt 26,41)

Molitva je najsigurnije sredstvo za zaštitu jer ako molimo Bog će nas zaštiti od svih loših životnih situacija pa tako i onih koje bi nam mogle ostaviti trajne posljedice kroz život,ako smo sjedinjeni u molitvi s Bogom tada se ne moramo bojati zla jer smo u sigurnim Božjim rukama. Svi mladići i djevojke koje žele u životu ostvariti brak savjetujem da se redovno mole i mladićima da mole da im Gospodin pošalje djevojku za brak a djevojkama da mole

za mladića svoga budućeg supruga i sigurno će Bog uslišiti molitve ako se moli srcem i sa čistom namjerom. Naravno da se treba držati predbračne čistoće koju danas mnogi ismijavaju i mnogi mladići i djevojke pa i oni koji su vjernici znaju reći “Ne živimo u 15 stoljeću” danas su druga vremena,moderno vrijeme kada se svatko koristi s internetom i kada velika većina nas ima skupe mobitele ali moramo znati jednu stvar da se Isus ne mjeri po modi i da je on uvijek isti i nikada ga nećemo moći prilagoditi niti ravnati po sebi nego ćemo se mi bez obzira na moderan i dinamičan način života morati mjeriti po Njemu ako želimo imati miran i blagoslovljen život i ako želimo živjeti kršćanski.

Mnogi mladići i djevojke se ne žele držati kršćanskih pravila pa tako srljaju prema samouništenju. Ulaze u grijeh, upadaju u ovisnost o drogi, alkoholu, nikotinu, bludu i tako se ranjavaju i uništavaju jer su se kroz svoj način i stil života ogriješili o Boga a tko se ogriješi o Boga naudit će svojoj duši:”Ako se tko ogriješi o mene,naudit će svojoj duši:svi koji mrze mene,ljube smrt.”(Izreke 8,36)

Kada postavimo Isusa Krista na prvo mjesto u životu, tada ćemo doživjeti trajno zadovoljstvo. Biti trajno zadovoljan znači imati čist račun pred Bogom a tada ćemo imati i dugu ljubav. Svi smo čuli za onu narodnu poslovicu “Čist račun, duga ljubav.”

Ako se budemo držali Božjih zakona i imali čiste račune pred Bogom na zemlji našim životom će vladati ljubav. Čisto hodanje i predbračna čistoća su čist račun a nakon predbračne čistoće slijedi blagoslovljen brak od Boga i duga ljubav a do sada se niti jedan kršćanski brak nastao iz čiste veze mladića i djevojke nije raspao a djeca u takvim brakovima se nisu nikada abortirala jer dijete ima pravo na život od začeća i dijete je Božji dar.

Autor: www.put-istina-zivot.com

PODIJELI