Zloupotreba školskog sistema

62

 

  Jučer mi je dijete, koje ide u osmi razred osnovne škole, došlo kući vrlo zabrinuto, tužno i potreseno. Kaže da su im neki studenti medicine održali besramno predavanje. Učili su ih kako da bludno griješe, kako da upotrebljavaju grješna sredstva i pokazivali im sramotne slike. Već su „obrađivali“ i druge škole, a s tim planiraju ići i dalje. Doveo ih je jedan profesor iz Zagreba.

 Uspio sam ga isti dan pronaći u njegovom privremenom „uredu“, ali nakon što je shvatio da se ne slažem s predavanjem njegovih studenata, odbio je daljnji razgovor.

  Da smo mi, roditelji, župnik ili vjeroučiteljica znali što pripremaju, usprotivili bismo se.

 Pokušaja nemoralnog odgoja je bilo i ranije. Čak je i Ustavni Sud, prije par godina, zabranio neke takve programe. Ali, u međuvremenu su se sile zla pregrupirale i stvorile novi program, čak s jedinstvenim, besramnim dijapozitivima za sve doktore školske medicine, te ga infiltrirale u Zavode za javno zdravstvo diljem Hrvatske. To se je učinilo skriveno od roditelja i od predstavnika katoličke, pravoslavne i islamske vjeroispovijesti.

Moje je mišljenje da su ovakvi programi zapravo promicanje ideologije opasne poganske sekte, koja se inflitrirala u obrazovni sistem Hrvatske i u dio zdravstva.

Da bi dijete pohađalo vjeronauk, prethodno se traži suglasnost roditelja. Međutim promicanje svjetonazora protivnog katoličkoj, pravoslavnoj i islamskoj vjerskoj zajednici, provodi se sistematski i agresivno čak uz protivljenje roditelja!  

Radi se o ideologiji onih koji, diljem svijeta, odbacuju Božju zamisao o čovjeku, a svoje ispostave i predstavnike za rad s mladima i ostalima imaju i u Hrvatskoj. Oni svoju pogrešnu ideologiju sistematski i agresivno šire preko predavanja, literature, interneta, i pozivanja k sebi – u svoje ustanove, preko odgoja studenata medicine i specijalista školske medicine, preko infiltracije u sadržaje rada Zavoda za javno zdravstvo, pa čak i preko školskih programa i školskih knjiga. Između njih postoji izravna komunikacija i suradnja.

Pogrešan odgoj se u Hrvatskoj izvodi i preko sistematskih pregleda, naročito prvih godina fakulteta.

Dok se ne zaustave pogrešna djelovanja koja izlaze iz ovih struktura, dok se iz školskih programa i školskih knjiga ne izbaci promicanje grijeha, neće se moći Hrvatska dovoljno oporaviti niti u moralnom, niti u zdravstvenom niti u biološkom pogledju.  

Ovo je već treći nalet kako su u osmom razredu promicali grijehe. To su nedavno činili još u sklopu tzv. kampanje HPV vakcinacije i preko predmeta biologije.

Od jednog pedagoga sam čuo da se promicanje grijeha u svakom razredu srednje škole izvodi nekoliko puta godišnje, na razne načine.

Problem je ne samo u udžbenicima biologije, nego i u nekim drugim udžbenicima i predavanjima.

To su programi onih međunarodnih struktura koje na djecu ne gledaju kao na Božji dar. Cerekaju se kada netko plače zbog premalog nataliteta. Već je postalo očito što se dogodilo s onim Europskim zemljama gdje se ovakav pogrešni odgoj provodio još i ranije. A gdje nam je budućnost ako se ovako nastavi?

Kroz nagovor na grijehe i erotizaciju atmosfere razreda, pokušavaju razdvoji seksualnost od braka i od rađanja. Razvijaju se negativni stavovi prema braku, djeci i roditeljstvu.

Ako nekada žrtve takvog odgoja i ostvare brak, kakvi će u njega ući, kako će taj brak izgledati, kako će odgajati djecu, ako ih uopće dobiju?

Kojem mladiću će još za brak biti zanimljiva djevojka koja je prije braka živjela po uputama ovakvih i njima sličnih? Kojoj djevojci će za brak biti zanimljiv mladić koji je tako živio?

 Žrtve takvog odgoja postaju kao djedovi i bake u mladom organizmu. Gube se čistoća savjesti, romantika zaručništva, stid, ljepota mladosti, životni optimizam, interes za školovanje i rad. Prazne se crkve i škole, nastavnici ostaju bez radnih mjesta.

Što će o spolnosti misliti ona djeca koja oko škole proučavaju razbacane prezervative?

Preko grješnog sredstva prezervativa, uvijek se prenosi grijeh, a prenose se i bolesti, pa i one koje izazivaju neplodnost i koje su smrtonosne za roditelje i djecu prije rođenja.

Većina zaraznih bolesti, pogotovo u nekoj fazi bolesti, prenosi se već i ljubljenjem. Nitko ne bi u restoranu htio koristiti čačkalice za zube od bivših gostiju. A ljubljenjem se prenosi veća količina bakterija i virusa nego preko tuđe čačkalice ili preko tuđe, neoprane čaše.

Nema zemlje na svijetu gdje su reklamom prezervativa zaustavili ili smanjili postotak zaraženih.

Papinsko Vijeće za obitelj kroz dokument “Ljudska spolnost: istina i značenje” iz 1995. god. poručuje: “U tom kontekstu roditelji trebaju također odbiti promicanje takozvanog “safe sex-a” (“sigurnog seksa”) ili “safer sexa” (“sigurnijeg seksa”), opasne i nećudoredne politike, utemeljene na varljivoj teoriji da prezervativ može pružiti odgovarajuću zaštitu od SIDA-a (AIDS-a)”.

Predstavnik Svete Stolice, na 55. sjednici Komisije o statusu žena UN-a, 14. ožujka 2011. u New Yorku izjavio: “Sveta Stolica ni na koji način ne podržava kontracepciju ili upotrebu kondoma, bilo kao mjeru planiranja obitelji, bilo kao dio preventivnih programa HIV-a/AIDS-a, bilo kao školskih programa edukacije o spolnosti.”

 Koristim priliku napomenuti da se i oni vakcinirani mogu zaraziti HPV-om i dobiti rakove.

                                                   Antun Lisec dr. med. ([email protected])

Veljača 2018.

PODIJELI