DRAGOCJEN SI I VRIJEDAN!

126

DRAGOCJEN SI I VRIJEDAN

 

Zastani na tren i zapitaj se: Znam li tko sam ja? Poznajem li sebe? Što ja o sebi mislim? Da li doista o sebi mislim da sam dragocjen i vrijedan ili bih nešto kod sebe promijenio?

Ti  originalni  čovječe, u ovom svijetu natjecanja, dokazivanja, poniženja, odbačenosti, shvati, nikad nije nitko kao ti  postojao. Svaki je čovjek dragocjenost za sebe i njegovu posebnost nitko ne može zamijeniti.

Da, danas se radi o tebi, jedinstvenoj, neponovljivoj osobi koja je stvorena tako čudesno. Zamisli…netko je tebe tebi darovao. Da upravo takav kakav jesi, ti si dar sebi.  Zato je put kojim idemo kako  bismo se  upoznali:

– zavoljeti samoga sebe

-otkrivati bogatstvo svoje duše

– potaknuti odnose s drugim ljudima

– dotaknuti svoje čežnje

– otvori se životu, svakoj stvari, situaciji i spoznaji da iz vsega možeš izvući nešto  

  dobro i lijepo

-pruži sebi novu šansu, tako ćeš spoznati kako si stvoren tako čudesno

-otkriti ćeš novi smisao na svom radnom mjestu i obitelji

-prepoznati ćeš koliko si dragocjen i vrijedan i originalan

– upoznati u sebi ono što je vječno,perspektivno i svemoćno.

Važno je spoznati da to čovjek ne može učiniti sam. Potrebno mu je da se na nekoga osloni, da zna da ga taj netko beskrajno ljubi i da ima, beskrajno povjerenje u njega. To je vječna DOBROTA, LJUBAV,LJEPOTA I ISTINA, naš Stvoritelj.

 Iz ove perspektive, možemo takvi kakvi jesmo, ići u susret drugima jer ako sebe volimo tu ćemo ljubav biti u stanju podijeliti drugima i s drugima i doživjeti, koliko smo potrebni i dragocjeni ovome svijetu  Jer je tu ljubav naš Stvoritelj u času začeća udahnuo u našu duhovnu dušu.

Branka Patafta, mag.theol

PODIJELI