„Samo Bog zna dobra koja mogu proizaći iz čitanja samo jedne dobre katoličke knjige.”

Ivan don Bosco

 

Vrijeme adventa i božićno vrijeme pozivaju nas na budnost, pa i dublje poniranje u vlastitu nutrinu. S druge strane, blještavilo ukrasa i tek prividna, površna radost može nas odvratiti od sabranosti i molitve. Potrebno je stoga usmjeriti se prema onome i onima koji nas nadahnjuju. U ovo vrijeme to mogu biti biblijski likovi, s Isusom Kristom u središtu. Njihovu ćemo blizinu pronaći u molitvi, ali i dobrom štivu za koje valja ostaviti vremena. Kršćanska sadašnjost pripremila je stoga niz prigodnih naslova uz koje čitatelji mogu promišljati o rođenju Djeteta, o Gospodinu koji nam i ovoga Božića dolazi u susret, u dobrim djelima i istinskoj radosti božićnoga vremena. Tridesetak naslova može se pronaći po 30 % sniženim cijenama, a 20 % snižena su i dva biblijska izdanja: Ekumenska Biblija – TOB (Stari i Novi zavjet) te Sveto Pismo Staroga i Novoga zavjeta.

Za najmlađe čitatelje Kršćanska sadašnjost pripremila je poseban paket po cijeni od 179 kuna. Paket uključuje četiri knjige: Biblija za mališane, Moja Biblija uspavanka, Sveti Nikola bake Julijane i Priča o Božiću. Praćene lijepim ilustracijama, ove knjige uključuju priče kojima će se djeca uvijek rado vraćati. 

Božićna ponuda u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, kao i u web knjižari www.ks.hr, traje od 4. 12. 2020. do 5. 1. 2021., a svim posjetitelji knjižara za kupnje iznad 50 kuna dobit će prigodan dar.

Iz akcijske ponude izdvajamo nekoliko naslova:

Božićna blaženstva

Posluživši se najpoznatijim starozavjetnim i novozavjetnim izrazom blaženstava, autor Stjepan Lice kruži oko Božića i ulazi u njegove najintimnije, najljudskije i najbožanskije razloge baš na način onoga što i jest posljedica vjere – dobivanja blagoslova za svoj i živote onih s kojima nam je živjeti. Ova topla knjiga upućuje na to da je Božić srce ljudske povijesti i srce ljudsko kroz sve dane.

Bog ili ništa

Knjiga vrlo bliskog suradnika pape Franje, kardinala Roberta Saraha, istinska je uspješnica koja je već prevedena na dvadesetak svjetskih jezika. U ekskluzivnome razgovoru koji je Sarah dao priznatome stručnjaku za vatikanske i crkvene prilike Nicolasu Diatu, on vrlo angažirano i duboko duhovno dotiče teme o suvremenoj Crkvi, o papama, Rimu, o suvremenom svijetu, Africi, Zapadu, moralu, istini i zlu, a u svemu tome uvijek je riječ o Bogu.

Uz Božić

Kršćani na Božić slave spomen na jedan povijesni događaj o kojemu biblijski pisci izvješćuju na vrlo naravan način. Oni Božje otajstvo pokušavaju protumačiti ljudskim slikama, predodžbama i shvaćanjima kako bi slušatelji i čitatelji bolje shvatili o čemu je zapravo riječ. Pokušavaju nam razjasniti da se tu ne govori o nekoj maštovitoj poeziji ili o legendama, nego o pravom povijesnom događaju, o povijesti Isusova rođenja, rođenja našega Otkupitelja i Gospodina – na tom tragu ovu sjajnu knjigu napisao je Adalbert Rebić.

PODIJELI