V E R B U M

45

O nama

Nakladna kuća Verbum jedan od vodećih hrvatskih izdavača i najveći hrvatski nakladnik i knjižar vjerske literature. Od svojega utemeljenja 1992. godine svoju misiju prepoznajemo u nastojanju oko ispravnog vrednovanja čovjeka i poticanju cjelovitoga društvenog i kulturnog razvoja, prvenstveno stavljajući naglasak na promicanje duhovnih i moralnih vrijednota.

Vođeni time postali smo prepoznati kao izdavač mnogobrojnih zapaženih djela bez kojih je nezamisliva europska kultura, kako onih klasičnih tako i djela suvremenih autora. Posebice smo ponosni što je Verbum glavni izdavač djela Ivana Pavla II., Benedikta XVI. i pape Franje na hrvatskome jeziku te što smo suizdavači hrvatskog izdanja Biblije (u prijevodu biskupa Ivana Ev. Šarića) kao i Kompendija Katekizma Katoličke Crkve. Budući da smo izdavač za široku publiku, naša izdanja obuhvaćaju mnogobrojna područja kao što su primjerice duhovnost, roditeljstvo, filozofija, povijest, publicistika, dječja literatura, književnost itd. te stoga Verbumove knjige imaju zapaženo mjesto u domovima tisuća hrvatskih obitelji.

Kako bi naša djelatnost bila što učinkovitija, a naš kontakt s čitateljima što bolji i izravniji utemeljili smo lanac specijaliziranih vjerskih knjižara Verbum koji svoje poslovnice ima u 11 hrvatskih gradova: Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Vinkovcima i Požegi. U njima se mogu pronaći sva naša izdanja, cjelokupni izdavački program ostalih hrvatskih vjerskih izdavača, velik broj izdanja s područja publicistike, društvenih i humanističkih znanosti, kao i bogat izbor vjerskih artikala. Ovom web knjižarom informacije o našemu radu kao i cjelokupna ponuda naših knjižara bivaju dostupni svima, bez obzira u kojemu kutku Hrvatske ili svijeta se nalazili.

Ukoliko nas trebate poslovno kontaktirati slobodno nam se obratite na jedan od navedenih kontakata u pokrajnjem stupcu. Ukoliko pak imate komentar, prijedlog ili primjedbu u svezi našega rada možete nam se obratiti putem donjega obrasca.

Tvrtka: Verbum d.o.o.
Sjedište: 21000 Split, Sinjska 2
Sud registracije: Trgovački sud u Splitu
MBS: 060067197
OIB: 49355429927
Banka: Erste&Steiermärkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51000 Rijeka
Žiro-račun: 2402006-1100091472
Temeljni kapital: 7.290.000,00 kuna; u cijelosti uplaćen
Uprava: Miro Radalj, direktor
Godina osnivanja: 1992.

PODIJELI