„TO JE LJUBAV!“

174

Za ručkom u restoranu mlada majka je uz svoga mladog sina koji je rođen s teškom bolešću, te je u nemogućnosti govora i bilo koje tjelesne kretnje osim vegetiranja poput biljke i otvaranja usta kod hranjenja. Svaku žlicu hrane koju mu brižljivo pripravlja, rashlađuje, stavlja u usta, popraćuje ljubaznim razgovorom i riječima ohrabrenja. Dirljivi dokaz majčinske ljubavi prema vlastitom djetetu!

Kod večere stariji bračni par iz Rovinja smješta se za objed pri čemu muž svojoj gospođi koja je imala moždani udar što joj je usporilo kretnje i oduzelo govor, brižljivo oko vrata stavlja servijetu da se ne polije dok joj pomaže kod hranjenja. Rekoh: „To je ljubav!“, na što odgovara upitom: „Kad ćemo se paziti i pomagati, ako nećemo sada?“ Očiti pokazatelj bračne ljubavi i vjernosti, koji nadilazi slatkaste romantične riječi.

Prijateljica je izrazila spremnost i rado me iz Zagreba dovezla sa stvarima na željeno odredište. Pošto u zaboravljivosti i neznanju nisam ponio neke važne papire, robu i potrepštine, već sutradan nije dvojila ponovno doći do mene bez obzira na daljinu i svu zauzetost. Divan znak prijateljske brižljivosti, koji nije samo na riječima nego ponajprije na vidljivim djelima!

Fra Mate Tadić,Krapinske Toplice, 21. veljače 2017.

PODIJELI