Susret kardinala i potpredsjednice Vlade RH

74

Kardinal Puljić susreo se 5. travnja u Sarajevu s potpredsjednicom Vlade RH i ministricom vanjskih i europskih poslova Marijom Pejčinović Burić.

Nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić primio je u prostorijama Ordinarijata Vrhbosanske nadbiskupije potpredsjednicu Vlade Republike Hrvatske i ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić. U njezinoj pratnji bili su Ivan Del Vechio, hrvatski veleposlanik u BiH, Boris Grigić, pomoćnik ministrice, Rina Eterović-Goreta, tajnica Kabineta, Alenka Hudek, voditeljica Službe za kandidate i potencijalne kandidate za EU, Emilija Vučinić Margeta, voditeljica Službe za gospodarske bilateralne poslove, Alenka Zelić iz ureda glasnogovornika ministrice te Pero Bilušić, savjetnik u Veleposlanstvu.

Susretu su bili nazočni i generalni vikar nadbiskupije mons. Luka Tunjić, nadbiskupijski ekonom preč. Franjo Tomić, kancelar preč. Mladen Kalfić i tajnik Štefan Marković.

Kardinal Puljić i ministrica Pejčinović Burić zahvalili su jedan drugome na zalaganju koje ulažu oko izgradnje i očuvanja identiteta hrvatskog naroda u BiH. Također su podijelili viđenje trenutačne situacije u kojoj se nalaze Hrvati u ovoj zemlji.

Istaknuta je povezanost Hrvata iz BiH s Republikom Hrvatskom te potreba nastavljanja borba za ostvarivanje jednakopravnosti Hrvata s ostalim konstitutivnim narodima u ovoj zemlji.

Po završetku susreta ministrica Pejčinović Burić i kardinal Puljić dali su kratku izjavu za medije koji su došli popratiti ovaj događaj.

KT

Izvor: http://nedjelja.ba/

PODIJELI