Spremnost

57

…Bog ga je pozvao … a on je odgovorio: “Evo me!” —Izlazak 3:4

Kad se Bog obraća, mnogi od nas su poput ljudi u magli i ne  odgovaramo. Mojsijev odgovor Bogu, otkrio je kako je on točno znao gdje je, te da je spreman. Spremnost znači imati pravilan odnos s Bogom, kao i imati spoznaju o tome gdje se nalazimo. No, mi smo prezauzeti govoreći Bogu kamo bismo željeli ići. Ipak, muškarac ili žena koji su spremni za Boga i Njegovo djelo, su oni koji dobivaju nagradu kad dođe poziv. Mi čekamo s idejom kako će nam se ukazati neka sjajna prilika ili nešto senzacionalno, a kad se dogodi, brzo uzvikujemo: “Evo me!” Kad god naslućujemo kako se Isus Krist podiže, ne bi li preuzeo vlast nad nekim velikim zadatkom, mi smo tu, međutim, nismo spremni za neku nejasnu dužnost.

Spremnost za Boga, znači kako smo spremni učiniti i najmanju i najveću stvar – bez razlike. To znači kako nemamo izbora po pitanju onog što želimo (u)raditi, već što god bili Božji planovi, mi smo tu i spremni smo. Kad god se ukaže neka dužnost, mi čujemo Božji glas baš kao što je naš Gospod čuo glas svoga Oca, te smo iz ljubavi prema Njemu, spremni na to s potpunom pripravnošću. Isus Krist očekuje postupati s nama baš kao što je i Njegov Otac postupao s Njim. Može nas smjestiti kamo god On to želi, u ugodne i uzvišene dužnosti ili pak u one omalovažene za sluge, jer naše jedinstvo s Njim je istovjetno Njegovom jedinstvu s Ocem. “… da budu jedno kao što smo i mi jedno …” (Ivan 17:22).

Budite spremni za Božje nenajavljene vizite. Spremna osoba nikad se ne treba pripremiti, jer je spremna. Razmislite samo o vremenu koje gubimo pokušavajući se pripremiti nakon što nas je Bog pozvao! Gorući grm simbol je svega što okružuje osobu koja je spremna i koja gori u prisutnosti samoga Boga.

– Oswald Chambers – kapelan britanske vojske

Jesam li sad spreman ili se nakanjujem i planiram spremati kad i ako….?

PODIJELI