Najprije da vas upoznam

 

FOTO: Lidija Jagarić

Ovo je Simba, pesonja mog sina i njegove djevojke. Netko ga je kao malenog ostavio pored ceste. Samog, odbačenog psića pronašli su volonteri jedne udruge. Plan mojih mladih bio je da ga uzmu iz udruge te ga čuvaju dok mu se ne pronađe dom. No, kako to obično biva, svi se međusobno zaljubili ”preko glave” i nikakav rastanak ne dolazi u obzir. Mislim da svi poznajemo puno sličnih priča!

Igrajući se neki dan s ovim malim slatkišem podsjetio me na nešto…..

Znate, on je tako zvrkast! Veseo! Jedva ga stignemo pratiti pogledom gdje je. Imam osjećaj da uopće ne zna hodati nego da cijelo vrijeme trčkara jedva smo ga uhvatili za slikicu! Jer, nema on vremena za poziranje – treba se što više i jače i brže radovati novom životu!

Koliko god me to nasekiralo, upravo u tome sam prepoznala silnu zahvalu i radost!

Jer je VOLJEN!

Jer je nekome VRIJEDAN!

Jer je SPAŠEN!

Upravo u tom malom dlakavcu sam prepoznala svoj odnos s Gospodinom.

Ja sam jedna od ”onih” obraćenika.

Jedna od onih koja je ”obavila sve” i onda živjela bez žive vjere.

Jedna od onih koju je Duh Sveti dodirnuo baš u trenucima kad sam bila najnezahvalnija i najgora upravo prema Njemu.

I baš kad sam kao taj mali pesonja pomislila da je svemu kraj, da za mene nema spasa, da sam svih i svega nedostojna, da sam nepovratno razočarala i druge i sebe – došao je On! I sve, baš sve, učinio posve novim!

Radost i zahvala milostivom Gospodinu u mom srcu su nemjerljivi! I ja bih, baš kao i Simba, svukuda trčkarala i svima pričala kako je velik naš Gospodin!

Da svi vide tu zaraznu, privlačnu radost kad znaš da si sada SIGURAN! VOLJEN! VRIJEDAN! SPAŠEN!

A vi drage dušice koje ste, Bogu dragome hvala, oduvijek u vjeri i molitvi nemojte nas poprijeko gledati i zamjerati sve što ne znamo moliti i koliko griješimo. Ne spominjite što smo sve činili i ne podsjećajte nas koliko smo nedostojni uopće kročiti u Dom Kristov!

Sve mi to jako dobro znamo.

No Gospodin nas je pozvao i zato – radujte se s nama!

I molimo zajedno da dobri Bog što više odlutalih i nedostojnih pozove u svoj zagrljaj

 

Lidija Jagarić

PODIJELI