Bruxellesa i agresivnih LGBTIQ lobija?

 

 

FOTO: Ordo Iuris

Centar za socijalnu skrb u Zagrebu, po direktivi novooformljenog Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na čijem čelu stoji ministar Josip Aladrović, dao je na udomljavanje dvoje djece istospolnom paru Šegota-Kožić, aktivistima iz udruge Dugine obitelji.
Navedena informacija potvrđena je našoj organizaciji, a sam čin udomljavanja odvio se tiho, gotovo potajice, što se na prvi pogled čini neobičnim s obzirom na medijski agresivne nastupe spomenutog dvojca, njihove lobističke udruge i novinara koji su im bespogovorno služili, za vrijeme kojih je bilo najmanje riječi o djeci, a najviše o njihovim interesima.
Kao pravnim stručnjacima, navedene okolnosti udomljavanja ipak nisu čudne jer su se dogodile pod okriljem „pravno-političke tame“ koja je nastala nakon što je Ustavni sud RH donio „shizofrenu“ odluku prema kojoj Zakon o udomiteljstvu istovremeno nije protuustavan i „narušava pravo na ravnopravnost istospolnih zajednica diskriminirajući ih u odnosu na osobe u braku ili izvanbračnim zajednicama“. Pritom je Ustavni sud uzurpirao ovlasti zakonodavca i autentičnog tumača zakona, čime je narušio trodiobu vlasti i vladavinu pravu.1
No Vlada RH, odnosno vodeća stranka, nije časila ni časa, već je nakon dobivenih izbora, sljedeći krajnje problematičnu odluku Ustavnog suda i zanemarujući najbolji interes djeteta, dozvolila udomljavanje fizičkim osoba koje prema važećem Zakonu o udomljavanju tu mogućnost nemaju, time svjesno kršeći zakone i Ustav RH.
U prilog tome da je ovdje riječ jedino o ideološkom pritisku, govori činjenica da sadašnja vlada nije bila tako brza u slušanju Ustavnog suda kada je riječ o promjenama Zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika ili donošenju novog zakona o pobačaju.
Zaklada za pravnu kulturu Ordo Iuris budno će pratiti sve predmete u koje su uključena djeca i poduzeti sve moguće pravne mjere da se spriječi državno nasilje i trgovina djecom.
U Zagrebu, 08. rujna 2020.

1 https://ordoiuris.hr/udar-ustavnog-suda-na-ustavnopravni-poredak-republike-hrvatske/

ZAKLADA ZA PRAVNU KULTURU
ORDO IURIS
Rudeška cesta 172, Zagreb
[email protected] https://ordoiuris.hr/

PODIJELI