Kaznena prijava Sandri Benčić zbog protuzakonitog djelovanja i podnošenja lažne kaznene prijave protiv ravnateljice CZSS Zagreb

 

Pred Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske u Zagrebu Građanska inicijativa „Za prava djeteta“ danas je održala konferenciju za medije. U ime inicijative nastupili su pravnici Karlo Novosel i Filip Đekić. Donosimo sažetak njihovih poruka.

Pravnik Karlo Novosel objavio je da je Građanska inicijativa „Za prava djeteta“ podnijela Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv aktivistkinje Sandre Benčić zbog protuzakonitog djelovanja i podnošenja lažne kaznene prijave protiv ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zagreb Tatjane Brozić Perić, u vezi udomljavanja djece od strane istospolnog para. 

Naglasio je da su se u dosadašnjem tijeku događaja iskristalizirala dva problema: prvo, da su se zanemarila prava djeteta, koja su u svemu ovom najvažnija, i drugo, činjenica da je druga strana iznosila stvari iz sudskog postupka te da je gđa Benčić podnijela kaznenu prijavu protiv gđe Brozić Perić koja je osoba u sudskom postupku, što je protivno Zakonu o socijalnoj skrbi i Zakonu o udomiteljstvu. Zbog činjenice da svaki državni službenik ima diskrecijsko pravo odlučivanja u predmetima u kojima vodi postupak te da nije vezan za upute viših sudskih tijela, u ovom slučaju Upravnog suda u Zagrebu, Brozić Perić nije uopće ni mogla počiniti kazneno djelo. Također, odluka Upravnog suda na koju Benčić ukazuje da nije izvršena, procesne je naravi, nije obvezujuća i nije pravomoćna. Unatoč svemu tome, kao i činjenici da je i sama pravnica te da je znala da krši zakone, Benčić je svjesno postupila protivno zakonima Republike Hrvatske.

Pravnik Filip Đekić ukazao je na to da se u ovom slučaju zapravo radi o suptilnoj prijetnji Tatjani Brozić Perić i svima koji rade u CZSS-u. Prijetnja otprilike glasi ovako: Ako ne budete postupali kako mi LGBT aktivisti i lobisti želimo, uz pomoć određenih medija i stranaka te zastupnika koji su naša produžena ruka, prisilit ćemo vas na to zlorabeći pri tom pravna sredstva. „To je kršenje temeljnih ljudskih prava i sloboda“, istaknuo je. 

Pri tom je izrazio i sumnju u to da se itko od dežurnih dušebrižnika zapitao kako je djeci, obitelji Tatjane Brozić Perić, jer se, smatra, razmišlja samo o nametanju LGBT ideologije: „Njihovi ideolozi i proroci tzv. toleratnosti zastrašuju svakoga tko je prepreka, poput spomenutih djelatnika CZSS-a, s ciljem obeshrabrivanja u slijeđenju zakona i postupanja u najboljem interesu djeteta. Svaki građanin dobre volje mora se tome usprotiviti jer zaposlene u CZSS-u plaćaju građani s ciljem brige za najbolji interes djece i drugih potrebitih. Stoga, treba se ravnati po onoj latinskoj – pošteno živi, drugog nemoj povrijediti, svakom daj što mu pripada. U ovom slučaju službenicima mir i slobodu da postupaju u skladu sa zakonom, a djeci odgovarajuću zamjenu za biološkog oca i majku“ – zaključio je Đekić. 

 

 

 

 

 

 

Obavještavamo sve župne,molitvene i druge zajednice,katoličke bratovštine i udruge koje djeluju unutar Rimokatoličke crkve kao i sve druge humanitarne ili braniteljske udruge koji djeluju na području Republike Hrvatske da svoje važne obavijesti mogu slati na portal PUT,ISTINA I ŽIVOT i mi ćemo objaviti.Također objavljujemo obavijesti i od promocija katoličkih,kršćanskih ali i povijesnih knjiga s kršćanskom ili domoljubnom tematikom.Želimo obavijestiti da objavljujemo i obavijesti od braniteljskih udruga kao nap. duhovne obnove za branitelje,hodočašća,promocije knjiga iz Domovinskog rata,razna druga događanja i predavanja vezane za braniteljsku populaciju.Također objavljujemo i važne obavijesti vezane za našu braću i sestre Hrvate iz Bosne i Hercegovine kao i naše Hrvate iz svih dijelova svijeta.Oglašavamo i hodočašća koja se organiziraju preko župe ili neke molitvene zajednice ili udruge.Primamo i oglase i obavijesti i od raznih molitvenih zajednica koje djeluju u rimokatoličkim župama na području Republike Hrvatske,Bosne i Hercegovine i Srbije kao i iz drugih zemalja širom svijeta ako zajednice djeluju u Hrvatskim Katoličkim misijama.Od srca vam hvala i vaše obavijesti možete slati na gmail [email protected]  Napominjemo da uz svoje oglasne tekstive obavezno pošaljete vaše autorske fotografije ili VIDEO CLIPOVE koje ćemo također objaviti.Hvala i neka vas prati Božji blagoslov!

 

www.put-istina-zivot.com

PODIJELI