Draga braćo i sestre,

pala sam ispit na fakultetu za koji sam zaista učila punom parom. Shrvana činjenicom da su neki ljudi koji nisu ni taknuli materiju za ispit imali više bodova od mene, bila sam utučena, nisam znala kojem svecu bih se molila da mi od Boga izmoli milost svojim zaslugama. Otišla sam u knjižaru Verbum u nakani da si kupim jednu knjigu. Pri izlasku ugledala sam sliku sv. Padre Pia tj. mali molitvenik s devetnicama. U nekoj nedoumici „ajde da je uzmem“, uzela sam tu devetnicu i za dva dana počela sam moliti na nakanu da mi pomogne da prođem ispit. Tijekom trajanja devetnice ispovjedila sam se i pričestila da za zagovor sv.oca Pia budem što čišća jer znam koliko ga je zli mrzio.
Za trajanja devetnice sam vjerovala, ali što se ispit približavao moji strahovi bivali su sve veći.
Dok sam molila devetnicu nekim čudom meni nespojivo svaki dan sam učila po desetak stranica dok bi inače sve odjednom u dva dana. Ovo me nadahnuo zagovor sv. Padre Pia jer na taj način mi je gradivo sjedalo i nije mi se moglo pomiješati. Dapače, čak sam gradivo naučila dva dana prije ispita i ta dva dana su mi ostala za luftanje. Kad je došao dan ispita i kad sam sjela i iščekivala svoj papir, bila sam uvjerena da ću pasti i da nema teoretske šanse da prođem te da me ni milost Božja neće spasiti.
Zaokruživala sam eliminacijske odgovore i, meni isto nespojivo, završila sam ispit 15 min. prije kraja te sam odlučila još jednom sve provjeriti. Kad sam provjeravala ispravila sam tri pitanja.
Ne trebam vam reći da sam danas bila na svetoj misi. Stigla mi je poruka od kolegice da su došli rezultati, pogledala sam i imala sam točno 50 % za prolaz, niti jedan bod više niti manje! Znam da ovo nema šanse da bih prošla bez milosti Božje koju mi je izmolio ovaj svetac i mučenik. Nisu mu bez razloga pripisana čudesa i nije ga bez razloga zli toliko mrzio.
Odsad samo želim biti njegovo duhovno dijete jer je on obećao da će moliti Isusa da ostane na vratima raja sve dok sva njegova duhovna djeca ne uđu u raj.
Ovaj svetac mi je osvojio srce i odsad ću mu se utjecati u zagovor.

Hvala ti sveti Oče Pio, beskrajna ti hvala! Hvala Božanskom Milosrđu što tebi ništa ne odbija!

 

K.M.

PODIJELI