PLES DEMONA

322

demoni napadaju obitelj !

Ples demona

 

Kako bi mogao izgledati sotonski sastanak? Koja bi tema prevladavala na takvom sastanku? Kako bi mogao izgledati „ples demona“?

Sotona je sazvao svjetsku konferenciju demona (otpalih anđela). U svom uvodnom govoru je rekao:

 

„Ne možemo zadržati kršćane da ne idu u crkvu. Ne možemo ih spriječiti da čitaju Bibliju i tako saznaju istinu. Ne možemo ih čak spriječiti ni u stvaranju prisne zajednice s njihovim Spasiteljem. Jednom kad uspostave tu zajednicu s Isusom naša moć nad njima je prekinuta. Zbog toga, dozvolite im da idu u svoje crkve, imaju svoje sastanke, ali ukradite njihovo vrijeme tako da nemaju vremena razviti zajednicu s Isusom Kristom. To želim da učinite“, rekao je Sotona. „Odvratite ih od uspostavljanja zajednice s Isusom, ne dozvolite da je održavaju tijekom dana!“

 

„Kako ćemo to učiniti?“ – povikali su demoni.

„Držite ih zaposlenima nevažnim životnim stvarima. Izmislite bezbrojne šeme da biste okupirali njihove misli!“ – odgovorio je Sotona. „Nagovarajte ih da troše, troše, troše a zatim posuđuju, posuđuju, posuđuju. Ubijedite ih da rade duge sate, šest – sedam dana u tjednu, deset – dvanajst sati dnevno, pa i više ako je moguće, tako da im život postane težak, nepodnošljiv i isprazan.

 

Onima koji imaju obitelj ne dozvolite da imaju vremena za svoju djecu. Kada se njihove obitelji raspadnu oni više neće imati mjesta gdje bi pobjegli od pritiska na poslu. Potičite njihove osjećaje da ne bi bili u stanju čuti tihi glas savjesti. Namamite ih da im radio i kazetofoni sviraju kad god voze. Neka njihove videorekordere, televizore, CD-e, DVD-e i kompjutore stalno imaju uključene u svojim domovima. Neka u svakoj trgovini i restoranu svira neduhovna glazba. To će okupirati njihovu pažnju.

 

Ispunite stolove u čekaonicama raznim časopisima i novinama. Bombardirajte im misli vijestima dvadeset četiri sata dnevno. Napadajte ih reklamama uz cestu, dok voze. Preplavite  njihove poštanske  sandučiće reklamama, narudžbenicama, katalozima, promotivnim ponudama, besplatnim proizvodima, uslugama i lažnim nadama. Držite zgodne fotomodele na stranicama raznih magazina i na malim ekranima tako da njihovi muževi vjeruju kako je vanjska ljepota vrlo važna. Na taj način će postati nezadovoljni sa svojim suprugama.

 

Dajte im djeda božićnjaka da biste ih odvratili od poučavanja djece pravom značenju Božića. (Djeca neće moći razlikovati što je važnije: Bajka o djedici koji na čudnovat način po mraku (to inače radi tatica ili mamica) stavi dar u čizmicu ili značaj rođenja Isusa Krista za spas sve djece svijeta i svih mama i tata.)

Dajte im uskršnjeg zeca i šarene pisanice tako da ne bi razgovarali o Kristovoj moći nad grijehom i smrću. Čak i u svojoj reakciji neka budu pretjerani i nagli. Spriječite njihov odlazak u prirodu i podsjećanja na djela stvaranja. Ali ih, umjesto toga, pošaljite u zabavne parkove, na sportske događaje, u gužvu, natjecanja, igre, koncerte, filmove… Držite ih prezaposlenima.

 

Čak i kad se sastanu na duhovne sastanke, uvucite ih u ogovaranja, tako da se raziđu opterećene savjesti. Zagušite im život s mnogobrojnim dobrim stvarima, kako ne bi imali vremena tražiti Isusovu silu. Uskoro će raditi u vlastitoj sili, žrtvujući zdravlje i obitelj zbog dobrih stvari. Tako ćete uspjeti! Tako ćete uspjeti!“

 

To je bio njegov plan i demoni su požurili na svoje zadatke, čineći kršćane sve više i više zaposlenima i prezaposlenima.

Jureći tamo –amo nisu imali vremena za Boga ili za svoje obitelji. Nisu imali vremena reći drugima o svojoj vjeri i Kristu, koji može promijeniti život.

Je li Sotona bio uspješan u svom planu? Jesu li demoni uspješni u tom smrtonosnom plesu? Kod koga? Koliko? Prosudite.

Kome ili čemu posvećujemo svoje misli, svoje osjećaje, svoje vrijeme i svoj novac, njegovi smo. A to čini smisao ili besmisao našega života.

 

PRIMJENA:

Moguće, dobro rješenje nudi Isus Krist: “Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to (dnevne potrebe) će vam se nadodati! (Matej 6,26-34)

Dr. sc. Ivan Đidara

PODIJELI